ERC ha anunciat aquest dimarts la convocatòria d'una ronda d'assemblees territorials telemàtiques de la militància per a explicar a les seves bases com estan evolucionant les negociacions amb el govern espanyol, tant per a la resolució del conflicte polític com pels pressupostos generals de l’Estat, entre altres qüestions. Així ho ha compartit el partit en un comunicat, en el qual també han explicat que la motivació darrere les assemblees és "compartir informació amb les bases" i, al seu torn, "escoltar les seves valoracions".

 

Transformació

En el comunicat, ERC ha expressat la seva voluntat de traslladar "la transformació que està liderant el Govern de la Generalitat" al conjunt de la militància. Més concretament, el partit espera avaluar en aquestes reunions com està afrontant el diàleg amb l'Estat i "com enfoca la negociació relacionada amb els pressupostos generals de l'Estat," encara que, de moment, sembla que no hi ha hagut novetats en aquest àmbit.  

A més a més, les assemblees també inclouran en el seu ordre del dia "com s'està preparant ja per tornar a guanyar les eleccions municipals del 2023". 

Els republicans han explicat en la cloenda del comunicat que es convocaran 12 assemblees telemàtiques a les quals hi ha gairebé 10.000 persones convocades. Segons han avançat, les reunions es duran a terme en els diferents territoris catalans, dividits d'aquesta manera: Penedès, Girona, Catalunya Central, Maresme i Baix Besòs, Baix Llobregat, Barcelona, Ebre, Vallès Oriental i Occidental, Camp de Tarragona, Pirineu i Lleida. 

Junts i els pressupostos

Per la seva banda, els socis de govern d'ERC s'han sotmès aquest dimarts a un canvi substancial de posició en la negociació dels pressupostos de l'Estat durant la sessió de control al govern espanyol. Si bé el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, s'ha mostrat exigent, assegurant que no permetran que els tornin a "aixecar la camisa", també s'ha mostrat disposat a negociar els nous comptes espanyols. El president espanyol Pedro Sánchez ha recollit el guant, agraint-li que s'obri eventualment a "parlar i dialogar" i eventualment aprovar el projecte. 

 

Foto principal: la portaveu d'ERC, Marta Vilalta / ACN