La secretària adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha alertat aquest dilluns que "cal evitar especulacions i mesures que encara no s'hagin decidit" en ser preguntada per l'anunci de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, sobre que el confinament del cap de setmana està sobre la taula.

En la roda de premsa posterior a l'executiva, Vilalta ha insistit que "en moments de complexitat cal comunicar molt bé i intentar esborrar les incerteses". "Aquesta és una demanda que està en línia amb el que està dient la ciutadania", ha reflexionat. 

Així doncs, i llançant un missatge cap al seu soci de Govern, la republicana ha assegurat que "convé que la comunicació de les mesures es faci quan s'hagin pres d'acord amb l'aval dels experts". "Sinó el que es fa és generar soroll i més confusió", ha afegit sobre aquest aspecte.

I és que Vilalta ha emfatitzat que des del seu partit volen posar "el segell català" a la gestió de la pandèmia de la Covid-19. Aquest segell català, segons ha explicat, vol dir "transparència, retre comptes i  acompanyar les restriccions de mesures". En aquest sentit, Vilalta ha assegurat que un dels aspectes que formen part d'aquesta "manera de fer catalana" és "escoltar i consultar els experts en drets i llibertats".

Marge per negociar l'estat d'alarma

Així doncs, la dirigent d'ERC ha reconegut que l'estat d'alarma que va aprovar ahir el govern espanyol va en la línia del que demanaven però ha avisat que encara no tenen decidit el vot. Vilalta ha exposat dues qüestions que no agraden a la formació.

"Volem que l'autoritat competent, la Generalitat, sigui encara més competent perquè hi ha àmbits en què encara no podem prendre decisions. També creiem que és abusiu allargar-lo tants mesos i que cal un control parlamentari", ha explicat tot afegint que encara hi ha "marge" per negociar abans de decidir el vot del grup del Congrés.

Sobre la trobada que ha mantingut aquest matí el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, Vilalta ha recordat que "a Catalunya, a més de la pandèmia, patim la repressió de l'Estat que va deixar Catalunya sense president".