"El PSC no hi és. No està defensant la llengua catalana". La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha carregat així contra els socialistes per la polèmica llei general de comunicació audiovisual que prepara el govern espanyol i que desprotegeix el català.

Les declaracions de Vilalta, fetes en roda de premsa des del Parlament, arriben després que aquest mateix dimarts els socialistes no hagin volgut pronunciar-se sobre la llei, desfent-se de la valoració tot dient que la seva formació no es pronunciarà sobre un "esborrany". 

En referència a la qüestió, la republicana s'ha mostrat d'acord amb la crida de la CUP a fer un front comú per defensar la llengua catalana, ja que considera que la llei és un atac, i ha lamentat que els socialistes no hi siguin en aquesta lluita: "Al català no se'l toca, se'l protegeix".

 

Ha assegurat que és moment d'anar junts per defensar la llengua, i ha sentenciat que la proposta de llei presentada pel govern espanyol els fa "esgarrifar" perquè té a "una visió centralista i uniformitzadora".

Vilalta ha promès que ERC "batallarà a tot arreu" per frenar la iniciativa, i ha apostat per pressionar perquè aquesta llei canviï i s'acceptin les modificacions que els grups plantegin per protegir el català.

També ha apostat per desplegar una llei pròpia per "consolidar" el model audiovisual català, una via que també ha apuntat Junts en la seva roda de premsa.

Pla de Govern

Sobre el Pla de Govern presentat aquest dimarts després del Consell Executiu, a banda de celebrar les 1.500 propostes "per transformar el país en clau republicana", Vilalta s'ha defensat de les crítiques de la CUP que acusaven el Govern de fer propostes continuistes i no respectar els acords presos en la investidura. 

"Tots els compromisos que vàrem negociar i que eren només un acord d'investidura entre dos formacions polítiques es converteixen en un mandat de govern", ha defensat la republicana.

Així mateix, ha dit que espera que la CUP, com a mínim, estigui d'acord amb les mesures que "han ajudat a incorporar" en el Pla de Govern, i ha recordat que els cupaires han format part del seu procés d'elaboració, en tant que incorpora els compromisos adquirits amb ells.

"Això hauria de facilitar el compliment dels compromisos i deberia facilitar també poder fer negociacions sobre el Pressupost", ha afegit Vilalta, que també ha assegurat que treballaran perquè es puguin aprovar uns comptes que materialitzin el Pla de Govern d'ERC i Junts. 

D'altra banda, sobre la renovació de càrrecs d'organismes que depenen del Parlament, Vilalta ha explicat que hi ha hagut "converses" que haurien de desencallar la renovació "en les properes setmanes". "Falta que puguem dedicar hores a parlar-ne i buscar punts de consens", ha subratllat.