El PSC no ha volgut pronunciar-se sobre la llei general de comunicació audiovisual que prepara el govern espanyol, i que desprotegeix totalment el català. 

En una roda de premsa celebrada aquest dimarts des del Parlament, el portaveu adjunt del grup socialista, Raúl Moreno, ha aclarit que la seva formació no es pronunciarà sobre un "esborrany".

Preguntat en diverses ocasions sobre quin és, però, el posicionament del PSC al respecte, Moreno no ha volgut exposar-lo i només ha explicat que el govern espanyol el coneix. També ha dit que la formació serà "sensible" davant de "qualsevol proposta que millori la llei i la qüestió de la llengua". "Sempre hem treballat perquè el català sigui una llengua respectada", ha afegit.

Cal recordar que l'esborrany de la llei no protegeix el català en el catàleg de continguts que oferiran les plataformes com sí que ho fa amb el castellà. L'independentisme ja ha reaccionat durament qualificant l'avantprojecte d'"embat" contra el català. Tant les entitats civils, Òmnium Cultural i l'Assemblea, com els partits independentistes van carregar contra el projecte i van recordar que la Generalitat havia demanat blindar el català.

plataformas streaming - Nicolas J Leclercq / Unsplash

Pantalla amb diferents plataformes d'streaming / Foto: Nicolas J Leclercq (Unsplash)

Pla de Govern i llei electoral

Per altra banda, Moreno ha criticat que el pla del Govern "arriba tard" i ha afirmat que, tot i que han d'analitzar-lo, no hi confien. En aquest sentit ha afegit que faran la seva valoració durant el debat de política general que se celebrarà la setmana vinent, on també exposaran el pla que ha fet el seu grup com a "Govern alternatiu de Catalunya".

 

Pel que fa a la ponència de la llei electoral impulsada per ERC i a la qual s'hi han sumat, igual que els comuns, Moreno ha celebrat que hi hagi un clima "procliu" però ha instat els partits a "anar a totes". En aquest sentit, ha cridat a fer una "proposta de màxims" per tal que aquest nou intent no quedi només en això.

També ha recordat que durant la darrera legislatura el seu grup va presentar una proposta però que tant ERC com Junts van desestimar debatre-la.

Per últim, Moreno ha insistit que les converses per a la renovació de 112 càrrecs públics designats pel Parlament es troba "en un moment molt inicial". Sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el socialista ha recordat que el seu grup el que vol és "canviar el model de la CCMA" i ha demanat "discreció" perquè es pugui tirar tot endavant.

 

Imatge principal: el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Raúl Moreno / Foto: ACN