Esquerra Republicana s'asseguraria una victòria sobre Junts per Catalunya si avui se celebressin les eleccions a la Generalitat, segons avança el sondeig de La Vanguardia encarregat a GAD3. L'enquesta realitzada aquests primers dies de setembre preveu també que l'independentisme superaria el 50% del vots. Dins l'arc parlamentari, ERC obtindria 42 escons, Junts 31 i la CUP 4. Un total de 77 escons independentistes. 

Pel que fa a la resta de partits, el PSC sumaria nou escons, arribant a ser la tercera força del Parlament amb 26 escons. En canvi, Ciutadans protagonitzaria la caiguda més remarcable, quedant-se amb només 13 escons, un terç del que va obtenir el 2017.

Una victòria d'ERC

ERC superaria Junts per Catalunya amb set punts en percentatge de vots i 11 escons, segons el sondeig del diari del Grup Godó. Respecte les últimes eleccions, ERC obtindria 10 escons més que els que té ara i JxCAT només tres menys. Pel que fa a la CUP, mantindria els 4 escons que té ara. 

Quim Torra Parlament EFE

El president Quim Torra al Parlament. / Efe

D'altra banda, el sondeig pronostica que Catalunya en Comú - Podem mantindria la cinquena força al Parlament, però amb set escons, un menys dels que té ara. 

Caiguda de Cs i entrada de Vox

La caiguda de Cs faria que se situés com a quarta força del Parlament, deixant en millor posició al PP, que passaria dels 4 als 8 escons, i afavorint l'entrada de Vox per primer cop a la institució amb 4 escons, segons el sondeig de La Vanguardia.