Aquest agost Carlos Carrizosa es va convertir en el nou candidat de Ciutadans a unes futures eleccions al Parlament. Carizosa va assegurar que la portaveu del partit a Catalunya, Lorena Roldán, va "renunciar a la candidatura" per a la qual havia estat escollida en primàries fa un any i que per això ell va ser designat nou presidenciable de la formació.

L'escenari de les properes eleccions catalanes és incert, ara bé, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Carrizosa ha volgut insistir en la "importància" d'una coalició entre Cs, PP i PSC. El líder de la formació espanyolista assegura que "manté la proposta" i que no pretén "deixar d'insistir".

Segons el dirigent de Cs, la coalició els permetria mostrar "una actitud de màxima urgència davant els catalans. Estaríem unint-nos per fer un front comú davant aquesta urgència".

A més a més, Carrizosa ha carregat contra la llei electoral i ha lamentat que "es perdin vots". Per tot això, ha tornat a insistir en un pacte amb PP i el PSC; perquè "no es pot perdre ni un sol vot constitucionalista".

Els pressupostos

Després de la reunió que van mantenir ahir dimecres el president espanyol, Pedro Sánchez, i la líder de Cs, Inés Arrimadas, Carrizosa ha reiterat l'interès dels taronges per uns pressupostos generals de l'Estat "decisius i extraordinaris".

Per això, creu que els deu diputats que tenen al Congrés "no són gaires però en aquests moments poden ser decisius" per tal de "despodemitzar" els comptes estatals i restar influència a altres forces com ERC o EH Bildu.

La monarquia

Finalment, preguntat per si considera que el rei emèrit, Joan Carles I, ha fugit, Carrizosa ha considerat important matisar que "no hi ha un procediment judicial obert i no l'ha cridat la justícia". Així doncs, segons el líder de Cs l'emèrit no ha fugit d'Espanya.

Finalment, però, ha assegurat que si aquest va cometre irregularitats "haurà de respondre davant la justícia".