Si se celebressin avui unes noves eleccions al Parlament, ERC i JxCat es trobarien en un empat tècnic en tant per cent de vot i nombre d'escons segons l'últim sondeig d'Electomania. Concretament, ERC aconseguiria el 22,4% dels vots i 35 diputats (+3) i JxCat arribaria al 21,4% dels vots i mantindria els 34 escons. En total l'independentisme obtindria un total de 74 escons, quatre més que en aquesta legislatura, ja que la CUP guanyaria un escó (5) amb relació al 21-D.

Pel que fa als partits no independentistes, la tercera força seria el PSC amb 24 escons (+7), que representaria la major pujada d'escons dels socialistes en els últims 20 anys. La quarta força seria Ciutadans que aconseguirien col·locar 14 diputats al Parlament amb un descens de 22 escons. Els comuns es col·locarien com a cinquena força amb 10 diputats (+2). El PP doblaria resultats i aconseguiria 8 escons i Vox entraria al parlament amb 5 parlamentaris.

Els grans absents al Parlament serien el PDeCAT i el PNC. Ni el partit de Marta Pascal ni el de David Bonvehí aconseguirien un tant per cent de vot suficient per fer entrada al Parlament i passarien a ser forces extraparlamentàries, de fet l'única formació postconvergent present al parlament seria Junts per Catalunya.

Sumes postelectorals

Pel que fa a les possibles sumes postelectorals, ERC i JxCat ja no necessitarien a la CUP de cara a una possible investidura, ja que entre les dues formacions obtindrien 69 escons, la majoria absoluta necessària per ser president. Però aquesta no seria l'única suma possible de cara a una investidura perquè ERC també sumaria el mateix nombre d'escons si unís forces amb els comuns i el PSC, reeditant així el tripartit. Per la seva part, l'anomenat 'trifachito' només sumaria 27 escons amb Ciutadans com a primera força.