L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha relacionat l'operatiu de la Guàrdia Civil denominat Volhov contra l'independentisme, amb un episodi de la sèrie dels Simpson. Concretament es tracta de quan la família visita l'URSS, i la mòmia de Lenin ressuscita.

"Volhov i la via russa", ha indicat Boya, en al·lusió a l'afirmació de la Guàrdia Civil que Vladimir Putin volia enviar 10.000 soldats a Catalunya per secundar el president Carles Puigdemont.

La Guàrdia Civil sosté que Rússia hauria ofert al president Carles Puigdemont el 2017 pagar tot el deute de Catalunya i disposar de 10.000 soldats, segons recull la interlocutòria del jutjat número 1 de Barcelona sobre l'operació duta a terme aquest matí contra persones vinculades al procés i a la qual ha tingut accés ElNacional.cat.

No només això. La interlocutòria del jutge, que es refereix a aquest oferiment en diferents moments, assegura textualment: "la tardor de 2017 Rússia hauria ofert suport a Carles Puigdemont si hagués declarat la independència fins al punt d'haver traslladat a Catalunya 10.000 soldats. En cas d'haver acceptat, probablement els esdeveniments haurien estat tràgics i haurien desencadenat un conflicte armat a l'Estat amb un incert nombre de víctimes mortals".