Els usuaris de les xarxes socials han enxampat espanyolistes fent passar ferits de l'1-O com a persones ferides a Ferraz, en el context de les càrregues policials contra els ultres que volien accedir a la seu del PSOE. A Twitter, una persona ha difós una imatge d'una senyora gran amb sang al cap i amb l'afirmació que "Marlaska ja ha ordenat a la policia carregar al carrer Ferraz". "Han obert el cap a la meva àvia, socialista des de fa 50 anys, que ens ha acompanyat aquesta nit, dient que Sánchez està venent Espanya als independentistes", ha afegit. I una amenaça: "Pagaràs per això, Perro Sánchez". 

🔴 Manifestació a Ferraz contra l'amnistia, DIRECTE | Última hora de les protestes a Madrid

Tot mentida. Ni la persona a la imatge ha estat ferida per la policia espanyola a les protestes de Ferraz, ni es tracta de la seva àvia socialista des de fa 50 anys. En les notes de la comunitat, els usuaris de Twitter han explicat que la imatge correspon a l'entrada de la policia espanyola al col·legi Freire de Roquetes (Barcelona), durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya. "Van desesperats", ha respost una persona, a tall de crítica als espanyolistes que volen victimitzar-se i demonitzar el govern espanyol en funcions.

TUIT Fake News Protesta Ferraz

Dels aldarulls de la cinquena nit a la punxada de la sisena

Aquesta notícia falsa ha arribat després dels aldarulls a Madrid d'aquest dimarts, que van acabar amb sis detinguts i càrregues policials. La protesta davant la seu del PSOE va arreplegar unes 7.000 persones i ràpidament va escalar en violència, tot enfrontant els ultres d'extrema dreta i els antiavalots. No s'hi van veure imatges com la de l'1 d'octubre, però sí que es van comptabilitzar alguns ferits: 39, concretament —29 dels quals són policies—. "¡Sánchez a prisión!", "¡Que te vote Txapote!", "¡Viva Franco!" i insults contra Carles Puigdemont van ser algunes de les consignes més repetides de la cinquena nit d'aldarulls a Ferraz.

Aquest dimecres ha tingut lloc la sisena nit consecutiva de manifestacions a la seu del PSOE, sense que hi hagi hagut incidents violents. La xifra d'assistents ha baixat considerablement i la protesta ha punxat, amb una majoria moderada que ha intentat contenir la minoria ultra present a la concentració. Tanmateix, els crits i els insults contra Puigdemont i Sánchez s'han mantingut. 

 

Imatge principal: una senyora ferida per la policia durant l'1 d'octubre del 2017, que els espanyolistes han intentat fer passar per una persona ferida durant les càrregues policials a Ferraz