Milers de persones s'han concentrat novament als voltants de la seu central del PSOE, al carrer madrileny de Ferraz, en protesta contra la llei d'amnistia que negocien PSOE i Junts per facilitar la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Després dels incidents del dimarts, aquest dimecres la Policia ha desplegat un ampli dispositiu des d'abans de les set de la tarda en la rodalia de la seu socialista i ha tallat el trànsit en aquesta via, excepte en un carril. La manifestació transcorre, a hores d'ara, amb normalitat i sense incidents violents, però destaquen els crits i insults contra Carles Puigdemont i contra Pedro Sánchez. "Puigdemont a presó", "Pedro Sánchez fill de puta" o "No és un president, és un delinqüent" són alguns dels càntics que es repeteixen des de l'inici de la protesta.

🔴 Manifestació a Ferraz contra l'amnistia, DIRECTE | Última hora de les protestes a Madrid

 

Pocs minuts abans de dos quarts de vuit del vespre han començat a arribar centenars manifestants a Ferraz, alguns d'ells cridaven frases com "Espanya unida mai serà vençuda", "Pedro Sánchez dimissió", "Espanya està que crema" o "Espanya una i no 51". Alguns dels manifestants han increpat els periodistes, cridant "televisió, manipulació", mentre altres demanaven que no hi hagués violència durant la concentració. Un assistent demanava, megàfon en mà, que no es moguessin les tanques que havia col·locat la policia per evitar incidents i càrregues com les d'ahir. La policia ha expulsat de la manifestació a dos ultres que duien banderes franquistes i la cara tapada amb un passamuntanyes, i que havien estat recriminats per altres manifestants que no volien actituds violentes.

Es tracta d'una nova jornada de protestes davant la seu nacional del PSOE, després que en la d'ahir dimarts es congreguessin unes 7.000 persones —segons dades de la Delegació del Govern— i al final part dels manifestants provoquessin incidents violents, enfrontant-se a la policia, que va haver de carregar per dispersar els ultres. Va haver-hi sis detinguts, un menor d'edat, i la policia preveu dur a terme noves detencions en els pròxims dies, segons ha informat la Delegació del Govern a Madrid. Dimarts, 39 persones van resultar ferides, i 30 d'elles són agents de la policia espanyola. Aquestes detencions del dimarts se sumen a les tres que es van practicar el dilluns en el mateix lloc després que un grup ultra d'unes 200 persones llancés ampolles i objectes contra els agents de la Policia i tallés les brides del clos de seguretat de la zona.

Així ha blindat la policia la seu del PSOE

El carrer on s'ubica la seu del PSOE, ha quedat tallat pels agents una hora abans de l'inici de la protesta, convocada a les 20 hores, i desenes de furgons policials, tanques per crear un reforçat cordó policial i un gran desplegament d'agents per evitar que la violència s'apoderi de Ferraz. L'antecedent de dimarts ha posat en alerta la policia, i avui volen evitar que els grupuscles ultres que ahir van causar importants disturbis puguin tornar a enfrontar-se als agents. En aquesta ocasió, a diferència del dimarts, l'ambient està més calmat tot que ja s'han amuntegat en les tanques de protecció els primers assistents, si bé els carrers limítrofs a Ferraz segueixen obertes al trànsit. La convocatòria estava prevista a les 20.00 hores, com és habitual des que van començar les mobilitzacions a través de xarxes socials.