La manifestació contra l'amnistia davant de la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid ha punxat en el sisè dia de convocatòria consecutiva, segons les dades que ha facilitat la delegació del govern espanyol. Passades les nou de la nit, les autoritats han informat que els participants en la manifestació aquest dimecres han estat 1.500, una xifra molt inferior a les que s'havien registrat els darrers dies. Potser perquè aquest dimecres al vespre s'ha jugat un partit del Reial Madrid al Santiago Bernabeu, o perquè demà és festiu a Madrid, però sens dubte la xifra d'assistència dista del que esperaven els organitzadors. Dilluns es va calcular uns 3.800 manifestants i dimarts 7.000. Després dels incidents i la violència de dimarts, aquest dimecres la Policia ha desplegat un ampli dispositiu des d'abans de les set de la tarda en els voltants de la seu socialista del carrer Ferraz i ha tallat el trànsit en aquesta via, excepte en un carril.

🔴 Manifestació a Ferraz, DIRECTE | Protestes avui a Madrid contra l'amnistia
 

Pocs minuts abans de dos quarts de vuit del vespre han començat a arribar centenars manifestants a Ferraz, i la manifestació transcorre, a hores d'ara, amb normalitat i sense incidents violents, però destaquen els crits i insults contra Carles Puigdemont i contra Pedro Sánchez. "Puigdemont a presó", "Pedro Sánchez fill de puta" o "No és un president, és un delinqüent" són alguns dels càntics que es repeteixen des de l'inici de la protesta. Per altra banda, també criden "Espanya unida mai serà vençuda", "Pedro Sánchez dimissió", "Espanya està que crema" o "Espanya una i no 51". Alguns dels manifestants han increpat els periodistes, cridant "televisió, manipulació", mentre altres demanaven que no hi hagués violència durant la concentració. Un assistent demanava, megàfon en mà, que no es moguessin les tanques que havia col·locat la policia per evitar incidents i càrregues com les d'ahir. La policia ha expulsat de la manifestació a dos ultres que duien banderes franquistes i la cara tapada amb un passamuntanyes, i que havien estat recriminats per altres manifestants que no volien actituds violentes.

La jornada ha discorregut des del començament de manera pacífica i els efectius de la policia espanyola no s'han equipat amb cascos, com sí que ho van fer ahir dimarts. Només s'han viscut uns instants de tensió quan els manifestants s'han encarat amb dos manifestants que portaven banderes franquistes i la cara tapada, i han aconseguit que la policia els apartés de la manifestació i els identifiqués. Al crit de "que donin la cara", "fora" o "aquesta bandera no ens representa" han aconseguit fer-los fora del gruix de la protesta. Precisament, en aquesta jornada els càntics cap a la policia han estat molt diferents dels escoltats en manifestacions anteriors. Aquesta vegada els han animat a "unir-se" a les protestes i els han corejat diversos "vivas". Aquest dimarts, en canvi, l'ambient va ser molt més hostil.

No obstant això, també s'han pogut escoltar càntics contra el rei Felip VI, com per exemple "Felipe, masón, defiende a tu nación" i contra els migrants amb càntics com "illa, Illa, les tanques a Melilla" o "Espanya és cristiana, no musulmana". Tampoc han faltat càntics cap al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per no sumar-se a la protesta: "On està no es veu el gallec del PP" o "PSOE, PP la mateixa merda és". Així doncs, tot i que l'assistència en el dia d'avui ha superat el miler d'assistents, no s'ha apropat, ni de lluny, a les 7.000 persones que ahir van omplir Ferraz. Tot i això, s'espera que demà dijous hi pugui tornar a haver una concentració, amb la incògnita de si l'assistència seguirà una tendència a la baixa o recuperarà manifestants.