La desfeta electoral del PSOE davant de l'èxit aclaparador del PP en les eleccions municipals del 28-M podrien marcar el camí dels resultats de les eleccions generals convocades per Pedro Sánchez el pròxim 23 de juliol. Les expectatives a Gènova són altes de cara a la següent cita electoral, i ja veuen al líder popular Alberto Núñez Feijóo amb un peu a La Moncloa. Així doncs, sembla que aquesta no és una opinió exclusiva del PP, sinó que segons una enquesta de Sigma Dos per El Mundo, el 40% dels votants del PSOE també veuen a Feijóo com a futur president del govern espanyol. El mateix sondeig revela el convenciment que el líder dels populars serà el pròxim president espanyol supera 30 en punts que ho pugui tornar a ser Pedro Sánchez. 

El 40,6% dels votants del PSOE veuen a Feijóo com el guanyador de les eleccions del 23-J, enfront del 39,4% que considera que Pedro Sánchez podrà revalidar el càrrec. Tanmateix, el 45% de les persones consultades a l'enquesta està a favor que l'actual president del govern espanyol sigui novament el candidat del PSOE a les eleccions, mentre que el 42,1% opina que no. En canvi, entre els votants socialistes, el 26% rellevaria a Sánchez. 

Núñez Feijóo es postula com a nou inquilí de La Moncloa

La victòria del PP a moltes ciutats importants d'Espanya el col·loquen com el possible guanyador de les eleccions de l'estiu. De fet, més de la meitat dels enquestats, un 52,3%, considera que el pròxim president del govern espanyol serà Feijóo, mentre que només un 21,4% creu que ho tornarà a ser Sánchez. Amb tot, hi ha un 41% dels enquestats que, contemplen una aliança entre les esquerres, que puguin evitar les opcions de la dreta a governar l'Estat. Així doncs, un 43,6% dels participants considera encertat que Sumar, de Yolanda Díaz, unís forces amb Unidas Podemos, tot i que, de moment aquesta opció es veu complicada. 

Segons els resultats que es desprenen de l'enquesta, el 59,1% dels enquestats considera que Feijóo és el polític que més reforçat ha sortit de les eleccions del 28-M, mentre que només el 3,5% apunta a Sánchez. La història augura un resultat positiu pel PP, ja que, el partit guanyador de forma majoritària a les eleccions municipals a Espanya ha estat sempre la formació vencedora a les generals immediatament posteriors i qui ha governat l'Estat, sigui PSOE o PP, amb un augment del vot considerable. Aquesta situació s'ha repetit des de 1977, amb l'única excepció de les municipals del 2007, on es va produir gairebé un empat. Així ho constata també el sondeig, on el 48,7% assegura que el 23-J votarà el mateix que en les municipals. A més, un 72,7% assegura que agafarà la mateixa papereta que el 28-M, mentre que un 27,6% assegura que triarà una opció diferent de la dels comicis anteriors.