La líder de la plataforma Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, s'ha mostrat aquest divendres confiada sobre la marxa de les negociacions amb Podem per concórrer conjuntament a les eleccions generals del 23-J. "Soc una dona optimista, i sens dubte hi haurà acord, perquè el nostre país ens està esperant", ha afirmat Díaz. En roda de premsa aquest divendres al Ministeri que dirigeix, la líder de Sumar ha apuntat que no revelarà cap aspecte de les negociacions, perquè "els acords surten quan hi ha discreció". De moment, Díaz manté conversacions amb Podem, Más Madrid, Compromís, Esquerra Unida i En Comú per liderar un front comú d'esquerres pel 23-J. 

El paper de Podem al projecte

Preguntada per si la secretària general de Podem, Ione Belarra, i la ministra d'Igualtat Irene Montero han de renunciar a les llistes del projecte d'esquerres, Díaz ha agraït el gest del líder d'IUAlberto Garzón, i de l'alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, que han anunciat que no formaran part de les candidatures de Sumar. Els dos, ha dit, "segueixen sumant" al projecte. Segons Díaz, correspon a Belarra i Montero adoptar una decisió al respecte.

 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.