Isabel Díaz Ayuso i el Partit Popular arrasen a les Eleccions Autonòmiques 2023 a la Comunitat de Madrid. Ayuso revalida la victòria dels últims comicis del 4 de maig de 2021. En aquesta ocasió, però, obté la majoria absoluta amb 71 diputats. El PP necessitava superar el llindar dels 68 electes i, havent-ho aconseguit, la formació de Gènova governarà en solitari. Sorpasso de Más Madrid al PSOE, que es queden amb 27 cadires tots dos a l'Assemblea de Madrid, però amb més vots per a la formació de Mónica García Gómez. Rocío Monasterio i Vox baixen fins als 10 diputatsCiudadanos i Unidas Podemos confirmen la seva patacada en les eleccions a la capital espanyol i s'hi queden sense representació.

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques
 

🗳️ Resultats de les Eleccions Autonòmiques 2023: escrutini en directe
 

Doble majoria del PP a Madrid, 8 anys després

L'"àmplia majoria" que demanava Isabel Díaz Ayuso perquè el PP pogués governar amb majoria absoluta s'ha fet realitat. La presidenta de la Comunitat de Madrid pot reeditar el càrrec i té les mans lliures per governar sense Vox. La "tupinada" a què feia referència la també presidenta del PP de Madrid s'ha esfumat i ha aconseguit 71 escons. Després segueix Más Madrid, que ha recuperat el lideratge de l'oposició amb 27 electes. El PSOE de Juan Lobato empata amb la formació d'esquerres, però amb un menor nombre de vots, i Vox que baixa als 10 escons. Unidas Podemos desapareix de l'Assemblea de Madrid vorejant el 5% necessari per entrar a l'Assemblea de Madrid.

Després de 8 anys, la capital espanyola torna a comptar amb majoria del Partit Popular a l'Assemblea i a l'Ajuntament de Madrid. Aquest fet, que no ocorria des del 2015, ha fet esclatar d'alegria les tres figures més fortes de la formació blava. Díaz Ayuso, Núñez Feijóo i Almeida han coincidit a afirmar que "volem construir el millor Madrid per a tots vosaltres, no us defallirem".

Gènova esclata d'eufòria

En una seu del PP plena de gom a gom, Ayuso ha fet referència a l'"impressionant resultat" que s'ha repetit dos anys després i que "ha anat a més". "Avui s'inicia el compte enrere del govern de Pedro Sánchez", ha declarat un pletòric Almeida, introduint a la festa al "futur nou cap de l'Executiu d'Espanya": "Quina cara de president se li està quedant a l'Alberto Núñez Feijóo".

"Farem grans coses en aquests quatre anys en els quals podrem governar en llibertat", ha manifestat la presidenta de la Comunitat de Madrid. "Gaudim en política, amb principis, valors i gràcia. Comença un nou camí per Madrid que serà reflectit a Espanya. Un mode de veure la vida de forma liberal. Un resultat inqüestionable que designa una voluntat de seguir units, caminar junts i de la mà del Partit Popular", ha sentenciat finalment Ayuso.