La número 2 de JxCat a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril, Laura Borràs, ha criticat ERC per no voler concórrer junts als comicis: "Hi concorrem per separat perquè no volen anar junts". En la mateixa línia, la segona de Jordi Sànchez ha matisat que "anant junts vam poder fer l'1-O; anant separats no vam ni poder investir Puigdemont". Borràs ha recordat, en una entrevista a Els Matins de TV3, que ella va entrar en política a partir del referèndum de l'1-O i, per tant, es considera una ferma defensora de "la unitat d'acció".

La fins fa poc consellera de Cultura, ha explicat a la televisió catalana com serà el paper de la seva formació al Congrés: "El 155 era un bloqueig per a Catalunya i ara nosaltres bloquejarem tot el que sigui dolent per a Catalunya". "Anem a Madrid a fer política; tenim un conflicte que hem de resoldre parlant", ha continuat Borràs posant èmfasi en el fet que no pensa renunciar al referèndum perquè "un 80% de catalans el volen".

La candidata ha denunciat la repressió que pateix Catalunya per part de l'estat espanyol i ha lamentat que la moció de censura que va guanyar Sánchez no servís per posar-hi punt final: "Vam fer caure un govern del PP i va arribar el govern del PSOE amb la mateixa repressió", ha lamentat.

La JEC:

JxCat ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que el seu candidat al 28-A, Jordi Sànchez, pugui participar en la roda de premsa de l'ACN diumenge 21 d'abril a les 11.30 hores per videconferència. A més, la formació també ha reclamat que el seu cap de llista pugui comparèixer a la roda de premsa a EFE del dijous 18 d'abril a la mateixa hora. 

Aquesta demanda de JxCat s'ha fet després que dimarts la JEC acceptés que el cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras, comparegui per videoconferència a la roda de premsa de l'ACN d'aquest divendres. Ara Borràs ha exigit a la JEC que tingui un tracte d'igualtat amb totes les formacions

"No demanarem cap indult"

Finalment la candidata ha estat preguntada per un punt específic del seu programa electoral que exposa que la formació demanarà l'indult i l'absolució dels presos polítics. Borràs ha rectificat aquest punt del programa subratllant que "no demanarem cap indult, ja que fer-ho seria admetre que som culpables. Demanarem l'absolució". Borràs ha aclarit que "el programa electoral s'ha fet amb presses. Hem dit sempre que no demanaríem l'indult".