La Junta Electoral Central ha autoritzat el president d'ERC i candidat a les eleccions generals, Oriol Junqueras, a participar en una roda de premsa a l'ACN des de la presó el proper divendres. No li permet, però, realitzar les entrevistes que havia demanat fer, com la resta de candidats, a Els Matins de TV3 i a Catalunya Ràdio, ni tampoc el debat electoral que la televisió pública catalana té previst per al dia 24 d'abril ni tampoc el d'aquest dimarts a la nit a TVE.

En el cas de la roda de premsa organitzada per l'ACN, sí que n'autoritza la seva participació perquè assegura que no veu motius suficients per no permetre-li la participació de forma "telemàtica". Aquesta serà la primera roda de premsa de Junqueras des que està a la presó. 

A l'escrit de resolució, la JEC determina que en els casos de TV3, Catalunya Ràdio i TVE els informes del secretari general d'Institucions Penitenciàries posen de relleu la "incompatibilitat" de les sol·licituds i posen com a exemple els horaris en què es realitzarien les entrevistes i debats, la impossibilitat de disposar de l'única sala de videoconferència operativa de la presó de Soto del Real o el fet que durant aquests dies Junqueras ha d'assistir al judici al Tribunal Suprem. 

En canvi, en el cas de l'ACN, la JEC considera que "no s'acrediten prou motius que impedeixin autoritzar la realització, de manera que per l'autoritat competent s'hauran d'arbitrar les mesures oportunes perquè pugui tenir lloc la participació telemàtica del candidat". El dia en què està prevista la roda de premsa de l'ACN, divendres dia 19 a les 10 del matí, no hi ha sessió judicial al Tribunal Suprem.

A més, la resolució de la JEC ha arribat el mateix dia que la Junta Electoral provincial de Barcelona ha autoritzat un míting dels republicans a la presó de Lledoners per al proper dijous 18 d'abril, que durà a terme el número dos de la candidatura, Gabriel Rufián, tot i que sense presència de mitjans de comunicació a l'interior.