Partint de la base que fer campanya entre reixes és un handicap determinant, Junts per Catalunya vol que, com a mínim, el seu cap de llista, Jordi Sànchez, competeixi en igualtat de condicions que el seu rival pres, Oriol Junqueras. Aquest dimarts, la Junta Electoral Central ha decidit autoritzar al president d'ERC perquè pugui intervenir per vídeoconferència a la roda de premsa que l'Agència Catalana de Notícies organitza amb tots els candidats. Els republicans havien fet aquesta petició explícitament i, vist que ha tingut fruits, JxCat ha demanat el mateix.

Jordi Sànchez havia sol·licitat poder participar a un debat a la presó de Soto del Real, així com fer entrevistes o atenció a mitjans de comunicació durant les pauses del judici al Tribunal Suprem. Totes les peticions li han sigut denegades. Ara, ho torna a provar amb un nou escrit a la JEC, al qual ha tingut accés ElNacional.cat. Concretament demana que li permetin comparèixer per via telemàtica a dues rodes de premsa de dues agències de notícies, les que fan EFE i l'ANC aquest dijous 18 d'abril a les 11.30 i diumenge 21 a la mateixa hora. 

Tan bon punt ha començat a córrer la notícia que l'àrbitre electoral acceptava que Junqueras participés a la roda de premsa de l'ACN, el quarter general de JxCat s'ha activat per contactar amb els advocats i redactar el document de sol·licitud. Si la JEC seguís el mateix criteri que amb el líder d'ERC, no sembla que hi hagi d'haver impediment, ja que cap de les dues dates coincideix amb una sessió del judici. 

Rull i Turull també ho demanen

La petició a la JEC també s'ha fet pels consellers Jordi Turull i Josep Rull. JxCat ha demanat aquesta tarda que puguin fer per videoconferència les entrevistes a Lleida TV (Turull) i Punt Avui TV i Canal Terres de l'Ebre (Rull).