Dues diputades transgènere han sigut escollides per convertir-se en les primeres dones transgènere en obtenir escó parlamentari. Tessa Ganserer i Nyke Slawik representaran el partit dels Verds al Bundestag, partit que va quedar tercer en les eleccions.

El partit dels Verds  han augmentat quasi 6 punts els seus vots i han passat del 8,9% del 2017 al 14,8% de les últimes eleccions. A més, jugarà una peça clau per formar el govern. De fet, tot apunta a un tripartit on els Verds entrarien a governar.

Moviment trans emancipatori

"És una victòria històrica pels Verds, però també pel moviment trans emancipatori i per tota la comunitat queer", ha dit Ganserer, de 44 anys a l'agència Reuters, a més ha afegit que "els resultats són un símbol d'una societat oberta i tolerant".

Ganserer, que té dos fills, també vol canvis legislatius per a permetre que les mares lesbianes adoptin nens. Slawik, de 27 anys, va dir que els resultats van ser increïbles. Va aconseguir un escó en el parlament a través de la llista de candidats dels Verds en l'estat occidental de Renània del Nord-Westfàlia.

"Una bogeria! Encara no puc creure-ho, però amb aquest resultat històric de les eleccions definitivament seré membre del pròxim Bundestag", va publicar Slawik en Instagram. Slawik ha demanat un pla d'acció nacional contra l'homofòbia i la transfòbia, una llei d'autodeterminació i millores a la llei federal contra la discriminació.

Els socialdemòcrates, guanyadors

El Partit Socialdemòcrata de centreesquerra (SPD) ha aconseguit la victòria per la mínima en les eleccions alemanyes celebrades ahir. Amb el 25,9% dels vots donant suport a aquesta formació, la coalició d'Unió Democràtica Cristiana de centredreta i Unió Social Cristiana de Baviera (CDU-CSU) hauria estat vençuda per primer cop en 16 anys (amb el 24,1%).

D'aquesta manera, els  d'Olaf Scholz obtindrien 205 dels 730 totals, mentre que els d'Armin Laschet, 194. 

La CDU cau, creix l'SPD

D'aquesta manera, el partit socialdemòcrata podria fer trontollar l'hegemonia del partit fins ara liderat per Angela Merkel, que porta en el govern des de l'any 2005. Els resultats actuals serien els pitjors des de finals de la Segona Guerra Mundial. 

Tot i això, el partit de Laschet hauria aconseguit un resultat més favorable que el que pronosticaven les previsions anteriors, que donaven un 25% als socialdemòcrates de Scholz i només un 22% a la formació de coalició. 

Imatge principal: Manifestació pels drets de les persones trans a Barcelona. - ACN