El PSC ha anunciat aquest dimarts les seves llistes per a les quatre demarcacions catalanes per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. A simple vista, hi ha poques sorpreses. El cap de llista i presidenciable és Salvador Illa, mentre que la portaveu parlamentària que ha sigut aquesta legislatura la mà dreta del líder socialista català, Alícia Romero, repeteix de número 2 a les comarques de Barcelona. En tercera posició de la candidatura per Barcelona, hi anirà el líder d'Units per Avançar, Ramon Espadaler. Els llocs quart i cinquè seran per a la diputada Esther Niubó i el secretari primer de la Mesa del Parlament, Ferran Pedret. Per la seva banda, a les comarques de Tarragona, Girona i Lleida repeteixen els caps de llista: Rosa Maria Ibarra, Sílvia Paneque i Òscar Ordeig, respectivament. 


🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, possibles candidats i tota la informació

 

Tanmateix, hi ha algunes absències destacables. No repeteix Rubén Viñuales, el nou alcalde de Tarragona que en les eleccions del 14 de febrer del 2021 va ser el flamant fitxatge de Ciutadans. Tampoc repeteixen alguns dirigents que han esdevingut alcaldes, com ara Juan Luis Ruiz, que després del 28-M ha esdevingut nou batlle de Vilanova i la Geltrú. Tot i això, hi ha dues cares destacables que no repeteixen a les llistes dels socialistes i que són veterans al Parlament de Catalunya. Són Assumpta Escarp i Jordi Terrades.

Terrades i Assumpta Escarp

Escarp, nascuda a Terrassa el 1957, ha sigut diputada des del 2015 i ha ocupat la vicepresidència segona del Parlament de Catalunya durant aquesta legislatura. Entre el 2014 i 2016 va ser secretària d'organització dels socialistes, amb Miquel Iceta al capdavant del partit. Tanmateix, on ha estat més anys ha sigut a l'Ajuntament de Barcelona, entre el 2003 i el 2015. També va ser cap de gabinet de l'exalcalde de Barcelona, Joan Clos. Escarp ha estat durant aquests anys propera al món de la salut. De fet, ha estat membre de la Comissió de Salut del Parlament, així com d'Interior. 

També cau de la llista Jordi Terrades, un històric diputat socialista, que des del 1999 ocupa una cadira a la cambra catalana. El 'capità' del Vallès Oriental ha tractat temes d'infraestructures, fins al punt que ha estat una de les veus més contundents a favor de la B-40. Des del 1995 és regidor a l'Ajuntament de Granollers. 

Jordi Terrades PSC Parlament Comissió CAI - ACN
El diputat del PSC Jordi Terrades - ACN

Cau a les llistes també Gemma Lienas, fitxatge dels comuns en les passades eleccions i que ha tingut un paper poc protagonista. Per Girona, no repeteix el líder del PSC a la Bisbal d'Empordà, Òscar Aparicio, que ha esdevingut alcalde del seu municipi i va ser número dos el 2021 i diputat aquesta legislatura. Per Lleida, cau Sílvia Romero, que ha esdevingut nova alcaldessa de Tremp i fa tres anys va ser la número tres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!