El PSC i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) segueixen sense arribar a un acord per aprovar els pressupostos i les dues formacions assenyalen la contrària com a culpable. Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament, ha defensat el paper del seu partit en les negociacions, assenyalant que ja han cedit en moltes de les seves demandes. Per altra banda, ha retret l'actitud del Govern. "ERC és un partit al qual li costa dialogar i negociar", ha sentenciat en una entrevista a SER Catalunya. 

Preguntada si la prolongació de les negociacions pot respondre a la voluntat dels socialistes de mostrar la feblesa del Govern, Romero ho ha negat i ha assegurat: "No ha estat mai el nostre objectiu. Nosaltres no hem fet gairebé res per arribar a aquesta situació". La portaveu dels socialistes ha recordat que ERC va perdre primer el suport de la CUP i posteriorment el de Junts per Catalunya. "Crec que l'evidència es fa sola i no cal que els ajudem a evidenciar-ho", ha remarcat. 

Romero ha negat que el seu partit estigui fent cap xantatge, com va apuntar el passat dilluns la portaveu d'ERC, Marta Vilalta. "No demanem la lluna", ha afirmat la portaveu dels socialistes en referència a  ampliació de l'aeroport del Prat, el Hard Rock i la B-40. En especial, en relació amb aquest darrer, Romero ha remarcat que és u projecte que compta amb un suport majoritari per part del territori. "Tothom ha de cedir una mica, sobretot diem que si la teva visió no és majoritària. És el que més ens dol aquesta imposició d’una visió minutaria", ha lamentat. 

El dubte de Salvador Illa

En la mateixa línia que Romero, el líder del PSC, Salvador Illa, ha remarcat que per negociar cal cedir. "Ens vam oferir a l'agost. Voluntat d'acord sempre n'hi ha hagut. El que no sé si aquesta voluntat també hi és per part del Govern. Disposats a negociar, no a adherir-nos", va afirmar el passat dilluns. Eren les primeres paraules d'Illa després que el dissabte es reunís amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, sense aconseguir cap acord.

El líder dels socialistes va admetre que les negociacions estan sent molt difícil i va insistir que la seva formació defensa "coses raonables". "Estem a l'espera que el Govern digui si l'accepta o no. Si no l'accepta, no passa res. Soc respectuós amb totes les posicions polítiques. Si no l'accepten, Aragonès, que és el responsable, haurà de dirigir-se a altres grups per tenir els suports necessaris", va concloure. De la mateixa manera, Romero ha apuntat: "Aixecar-nos de la taula no, en tot cas, que siguin ells que diguin: 'miri, no ho podem assumir anem a buscar el suport de Junts'. La responsabilitat és seva".