El PSC ha anunciat aquest dimarts les seves llistes per a les quatre demarcacions catalanes de cara a les eleccions del 12-M. I hi ha poques sorpreses. La fins ara portaveu del grup parlamentari, Alícia Romero, serà la número dos de la llista per Barcelona, encapçalada per Salvador Illa, a les eleccions catalanes. Romero ha tingut un rol destacat en els últims anys, convertint-se en la mà dreta del líder socialista al Parlament i encarregant-se en nombroses ocasions de negociacions importants com ara pels pressupostos.

En tercera posició de la candidatura per Barcelona, hi anirà el líder d'Units per Avançar, Ramon Espadaler. L'exdirigent d'Unió Democràtica de Catalunya i exconseller de Medi Ambient i Interior serà, de nou, la cara visible d'Units a la llista socialista. Tot plegat, després que el consell nacional del partit avalés per unanimitat renovar l'aliança amb el PSC a les eleccions, defensant la feina feta al Parlament durant aquesta legislatura i afirmant que la candidatura d'Illa és "l'única opció capaç de superar el procés i obrir una nova etapa a Catalunya". Els llocs quart i cinquè seran per a la diputada Esther Niubó i el secretari primer de la Mesa del Parlament, Ferran Pedret.

Tarragona, Girona i Lleida

Pel que fa a la resta de demarcacions catalanes, la llista de Tarragona pel 12-M serà encapçalada per Rosa Maria Ibarra, diputada al Parlament i regidora per Valls. Repetirà com a secretaria de Món Agrari, Ramaderia, Agricultura i Pesca, una responsabilitat més important que mai després de les darreres protestes del sector, i s'incorpora a l'equip de màxima confiança d'Illa al capdavant del PSC. En canvi, l'actual alcalde de Tarragona i ex de Ciutadans, Rubén Viñuales, cau de la llista i no serà candidat a les eleccions. Alberto Bondesio i Joaquim Paladella acompanyaran Ibarra en les posicions dos i tres.

A Girona, serà la diputada Sílvia Paneque qui encapçalarà la candidatura. Paneque va portar els socialistes a la victòria en les darreres eleccions municipals de la ciutat, feu tradicional de Junts, però no va ser capaç de formar govern, que ha quedat en mans de Lluc Salellas, de la CUP. Víctor Puga i Mónica Ríos seran els dos i tres de la llista.

Finalment, per Lleida, el diputat Òscar Ordeig serà el cap de llista. Ordeig és líder socialista a Lleida, Pirineu i Aran, havent substituït Àngel Ros, a més de regidor per la Seu d'Urgell. Els dos i tres de la candidatura seran Judith Alcalá i Manel Ezquerra.