Els socialistes tornaran a governar Tarragona. Rubén Viñuales ha pres possessió aquest dissabte com a nou alcalde de la ciutat i, en principi, ho farà en solitari. D'aquesta manera, el PSC recupera l'alcaldia després de ser la força més votada a les eleccions municipals. Van aconseguir 9 regidors, 3 més que ERC, que tenia l'alcaldia en l'últim mandat. 

🔴 En Directe | Constitució dels ajuntaments a Catalunya i Barcelona, DIRECTE
 

El ple d'investidura a la ciutat de Tarragona s'ha iniciat a les 12 del migdia amb una particularitat. Les obres de l'Ajuntament han obligat a traslladar la cerimònia a la sala d'actes, un espai més reduït i menys solemne. L'ara socialista Ruben Viñuales –prèviament havia estat regidor a l'Ajuntament de Tarragona per Ciutadans– agafa la vara d'alcalde per governar, d'entrada, sense cap aliança. Els 27 seients plenari municipal seran per als socialistes (9), ERC (6), PP (4), Vox (3), Junts (3) i En Comú Podem (2).

En el discurs d'investidura, l'ara ja alcalde ha allargat la mà a la resta de formacions polítiques i ha elogiat el mandat de Pau Ricomà (fins ara alcalde d'ERC a Tarragona) que va haver de fer front a una pandèmia. A l'acte hi ha assistit el primer secretari del PSC, Salvador Illa.

Una votació a mà alçada

El nou batlle ha quedat proclamat automàticament després d'una votació a mà alçada, ja que els socialistes són la força més votada. El PSC ha recuperat l'alcaldia després de quatre anys d'un govern republicà i independentista que va arrencar amb un pacte amb els comuns. En el seu discurs, Viñuales ha afirmat que governarà per a tothom i ha allargat la mà a la resta de grups per assolir grans consensos de ciutat. "Soc conscient que no tinc majoria, treballem per allò que ens uneix i no el que ens separa", ha expressat. 

Què diu l'oposició?

Tal com recull Europa Press, el regidor de Tarragona En Comú Podem, Jordi Collado, ha explicat que els seus vots al ple han servit per "marcar perfil" i que no recolzen el PSC perquè no comparteixen, segons ell, ni el seu full de ruta ni el seu plantejament. Per altra banda, el regidor de Junts per Catalunya, Jordi Sendra, ha destacat que comença una etapa en què s'haurà d'arribar a “acords ampliem” i ha criticat la presència de Vox al ple.

"Des de Vox no mirarem les sigles del partit, sinó les propostes", ha subratllat el regidor de Vox, Javier Gómez, que ha agraït a la resta de grups de l'Ajuntament el tracte rebut durant la campanya. La regidora del PP, Maria Mercè Martorell, ha explicat que el grup recolzarà les propostes del PSC que incideixin en la millora de la neteja, la seguretat i la il·luminació, la lluita contra l'atur, i la creació d'espais públics.

Finalment, el regidor d'ERC, Pau Ricomà, ha dit: "Ens mantindrem a l'oposició amb el convenciment que és el millor servei que podem fer a la ciutat", i ha advocat per la defensa dels valors republicans.