El PP aprofita el cas Koldo per mirar de trasbalsar el PSOE i desestabilitzar una legislatura ja de per si complexa. La vicepresidenta del PPE al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha afirmat aquest diumenge que "el PSOE es queda sense relat davant la corrupció i d'aquí poc es quedarà sense govern". Durant un acte de la 'Ruta per la Igualtat' del PP a Tarragona, ha assegurat que el seu partit és l'única alternativa al PSOE, i considera que la formació socialista s'ha convertit en la "marca blanca d'un independentisme que s'ha radicalitzat i amenaça de tornar a donar un cop". Tal com han recollit des del mateix Partit Popular en un comunicat, Montserrat ha aprofitat la seva visita a terres tarragonines per posar el dit a la ferida oberta a Ferraz.

L'eurodiputada del PP ha retret al PSOE que s'hagi "aliat amb l'independentisme": "Han jugat a ser independentistes i l'independentisme els ha devorat, com ha passat a Galícia amb el BNG i passarà amb Bildu al País Basc". En les seves declaracions, la dirigent popular ha presentat el seu partit com "el dic de contenció davant la deriva independentista de Sánchez" i un PSOE que, segons ella, "aspira a ser la simple crossa del nacionalisme allí on es presenta". Montserrat ha compartit l'acte amb el president i el secretari general del PP a Tarragona, Mario García i Rafa Luna; el grup a l'Ajuntament de la ciutat, liderat per Maria Mercè Martorell, i el diputat del Congrés Pere Lluís Huguet, que s'ha referit a la 'Ruta per la Igualtat' dels populars per tota Espanya per criticar l'amnistia: "Tots els ciutadans i ciutadanes som iguals davant la llei. En aquesta ruta demanem igualtat".

"Volem que a Espanya hi hagi un Govern que escolti els espanyols i les seves preocupacions i no els interessos polítics d'una minoria que té com a únic objectiu la demolició de l'Estat", ha assegurat en al·lusió als acords del PSOE amb formacions independentistes. Montserrat ha afirmat que "Sánchez no governa; és a la Moncloa. El govern es teledirigeix des de Waterloo amb un comandament a distància en què un pròfug decideix quin canal posar, quan apujar el volum, quan posar pausa i quan accelerar", ha comentat en referència a l'acord d'investidura entre el PSOE i Junts.

El PSOE mira de tancar files contra la corrupció després del cas Koldo: "Tolerància zero"

El cas Koldo ha trasbalsat el PSOE en un moment crític. Mentre els socialistes busquen tancar definitivament la llei d'amnistia amb Junts i la dreta colla per desestabilitzar la legislatura, aquest suposat cas de corrupció ha suposat un greu imprevist per a la formació. Des de Ferraz han volgut transmetre una imatge de "tolerància zero" amb la corrupció i aquest diumenge ha estat la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, qui ha assegurat que els socialistes tenen "tolerància zero" amb els corruptes, "siguin qui siguin i vinguin d'on vinguin". Unes declaracions que es produeixen l'endemà que el president espanyol, Pedro Sánchez, afirmés que el seu executiu continuarà lluitant de manera "implacable i absoluta" contra la corrupció, "caigui qui caigui".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!