El portaveu del PSOE al Senat, Juan Espadas, ha defensat l'actuació del seu partit amb "llum i taquígrafs" en la investigació a Koldo García, exassessor de José Luis Ábalos, reiterant la seva disposició a col·laborar amb la Justícia i denunciant que "qui la faci, que la pagui". Així s'ha pronunciat el portaveu dels socialistes al Senat en una entrevista al programa 'Parlamento' de RNE, sobre les investigacions a l'exassessor d'Ábalos per uns presumptes contractes fraudulents en pandèmia.

"Nosaltres no tenim res a ocultar i estem prestos a les informacions que es puguin anar coneixent i a qualsevol qüestió que es vulgui investigar sobre aquest tema", ha sostingut Juan Espadas, que ha defensat la "claredat" dels socialistes en les investigacions. En qualsevol cas, ha postil·lat que "qui hagi tingut una conducta absolutament immoral, com a poc, d'haver pogut voler lucrar-se en una situació com la pandèmia, perquè haurà de pagar amb la seva responsabilitat davant la Justícia". "Cal ser clars, qui la faci, la pagui", ha recalcat Espadas, que també ha fet un repàs per l'activitat al Senat amb la tramitació de la llei d'amnistia i amb la reprovació del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Ábalos es defensa

Aquest mateix dissabte, l'exministre de Foment, exsecretari d'organització del PSOE i actual diputat socialista, José Luis Ábalos, ha afirmat estar "sempre a la disposició del partit". De fet, ha subratllat que la seva possible dimissió pel cas Koldo és determinada per l'organització: "Pensaré la dimissió amb el meu partit, no perquè me'l demani el PP. No estic acusat de res".

Ho ha indicat en una entrevista en El País, on ha destacat que la seva "acusació és política i mediàtica, i en cap cas judicial", després de la detenció del seu assessor Koldo García Izaguirre per un cas de presumptes suborns en contractes de compra de màscares durant la pandèmia, quan Ábalos formava part del Consell de Ministres. Precisament, l'exministre ha apuntat que aquesta querella afirma "que el procediment de contractació va ser correcte, amb preus de mercat, amb transport inclòs, molt per sota dels de la Comunitat de Madrid per exemple" i que ell no s'ha lucrat amb aquests contractes de màscares i fins i tot ha arribat a afirmar que ara té menys patrimoni que quan "va entrar" de ministre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!