Josep Lluís del Alcázar, professor de ciències de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i company dels nou mestres acusats de delictes d'odi contra fills de la Guàrdia Civil, ha parlat a RAC1 aquest dilluns al matí. És la primera vegada que algú d'aquest centre fa declaracions públiques. Del Alcázar ha concedit aquesta entrevista l'endemà que el líder de Ciudadanos, Albert Rivera, publiqués les fotografies dels nou professors que prèviament havia fet públiques el diari El Mundo.

Del Alcázar ha volgut començar exposant què va passar l'endemà del referèndum al seu centre: "A les 12 h del dia 2 d'octubre els professors van voler fer una concentració en silenci". El docent assegura que es va protestar "per la pau i per la no-violència" i que no es va llegir cap manifest. A més, ha que al seu centre "mai es barrejaria una decisió dels professors amb els alumnes".

"No es va assenyalar ningú", ha subratllat Josep Lluís del Alcázar, i per demostrar-ho ha explicat que es va dur a terme un consell escolar "en què es va concloure per unanimitat que les acusacions que es feien eren infundades". A més a més, en aquest consell hi van participar professors, pares i mares i representants de l'Ajuntament, entre els quals n'hi havia de Ciutadans.

D'altra banda, De Alcázar ha volgut explicar per què fins ara hi ha hagut silenci per part del centre: "Des del Departament d'Ensenyament", intervingut pel 155, "ens van demanar silenci, cosa que respectem tot i que hauríem volgut que des d'allà si s'haguessin fet declaracions". Els treballadors del Palau van preferir no fer declaracions a la premsa "perquè podia haver conseqüències d'expedient".

Finalment, Josep Lluís del Alcázar ha volgut tornar a carregar contra l'article d'El Mundo: "Per culpa hem rebut insults de tota mena, per un article que només serveix per alimentar la confrontació", ha conclòs.