Les xarxes s'han omplert de retrets cap al líder de Ciutadans, Albert Rivera, per culpabilitzar nou mestres catalans. Rivera ha compartit les imatges dels professors investigats per la fiscalia per "delictes d'odi" per, presumptament, "assenyalar públicament" fills de guàrdies civils després de la repressió policial de l'1-O.

Albano-Dante Fachin ha acusat al líder de Ciutadans d'"escalfar, assenyalar i crear odi". A més, ha lamentat que l'Ibex i certa part dels que es consideren "esquerra" comprin aquest relat.

L'economista Sala-i-Martin també s'ha sumat als retrets i ha afirmat que, si realment respectessin l'estat de dret, "abraçarien la presumpció d'innocència". "Els neo-franquistes 'saben' que tot sobiranista, per ser-ho, és culpable de qualsevol acusació, sigui o no veraç, i ha de ser perseguit", ha ironitzat.

Sala-i-Martin ha fet una altra piulada recordant que Rivera "es va queixar de les pintades a la botiga dels seus pares perquè els assenyalava" i l'acusa de fer el mateix amb els professors. "Per què publica ara fotos de professors innocents davant milions de seguidors a Twitter?", s'ha preguntat l'economista.

 

L'exconseller d'Ensenyament Ernest Maragall ha respost a Rivera al·legant que "la covardia és assenyalar falsament a docents dignes que tractaven de gestionar, des del respecte per alumnes i famílies, les contradiccions de la situació viscuda". 

L'exlíder de la CUP, Antionio Baños, ha optat per la ironia davant les paraules de Rivera. "Vaja amb els que no assenyaleu..", ha piulat.

L'economista i exdiputat Germà Bel també ha criticat amb duresa les acusacions del líder taronja. "Aquí Albert Rivera, en plan falangista en la Llengua de les Papallones", ha sentenciat. A més, Bel ha afegit que a Espanya li està arribant el que s'ha guanyat a pols.

El periodista Toni Soler ha criticat que Rivera sempre "defensi els de la porra" i ha afirmat que mai pensa deixar de denunciar la repressió.

Davant les paraules de Rivera, l'advocada Erika Casajoana ha volgut advertir a l'Aliança de liberals i demòcrates per Europa (ALDE) del que fan els seus "companys liberals". "Els partits de dretes espanyols competeixen per veure qui incita més a l'odi. Si us plau, actueu urgentment", ha reclamat.

L'actriu Sílvia Bel ha criticat que "als independentistes se'ls venci amb hòsties i amb mentides i no amb diàleg, política i urnes".

D'altra banda, l'escriptor Marius Serra ha acusat Rivera d'assenyalar amb "voluntat de deixar ferida" i de "fer el que denuncia".  "És el tret distintiu de la teva manera de fer política des del primer moment", ha assegurat.

El dirigent de Podemos Juan Carlos Monedero ha afirmat que "assenyalar la gent" com ho fa Rivera és ser "mala gent", i ha afegit que si això es fa per guanyar vots, a més, és de ser una persona "despreciable". "Fas por", ha sentenciat.

L'alpinista Ferran Latorre ha recordat que La Falange "també apuntava i assenyalava amb acusacions falses". Tanmateix, ha indicat una gran diferència: "Abans els fussilaveu directament. Alguna cosa hem guanyat".

El sociòleg Salvador Cardús s'ha sumat a les crítiques i ha afirmat que "n'hi ha que no necessiten judicis: passen directament al linxament". 

Per la seva banda, el politòleg Ramon Cotarelo ha felicitat Rivera, irònicament: "Ben fet, amic Rivera. S'ha de netejar Espanya de rojos. Aquests, a més de catalans, són professors: doble raó per afusellar-los, com feia el teu admirat caudillo".

Un ex alumne de l'escola ha manifestat el seu descontentament i ha remarcat que els professors involucrats són uns dels millors que ha tingut mai. "Alguns dels millors professors que he tingut a la meva vida apareixen assenyalats en 'El Mundo' com si fossin terroristes. El sensacionalisme asquerós i la falta d'ètica periodística és la major fàbrica d'indepes que existeix", ha comentat a la seva conta oficial de Twitter.