El diputat del PP Alberto Casero ha demanat aquest divendres la suspensió de la militància del partit després que el Tribunal Suprem hagi anunciat que el processarà pels delictes de prevaricació i malversació. Tot i que en un primer moment semblava que mantindria l'escó al Congrés dels Diputats, aquesta tarda el PP ha informat que Casero ha comunicat la seva renúncia a l'acta de diputat de forma "voluntària" per "evitar que la seva situació pugui provocar qualsevol dany al partit". Segons fonts del PP, el diputat ha comunicat a la secretària general i portaveu del grup popular al Congrés, Cuca Gamarra, la seva decisió abans de rebre la interlocutòria d'obertura de judici oral, de manera que Casero perd l'aforament, segons ha informat Europa Press.

El jutge instructor del Tribunal Suprem Andrés Palomo ha decidit processar Casero pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics per cinc contractes que va signar quan era alcalde del municipi de Trujillo, a la província de Càceres, entre el 2017 i 2018, sense seguir els procediments administratius legalment establerts. El Suprem va iniciar la investigació contra Casero el març del 2022, després que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Trujillo elevés una exposició raonada en què veia un presumpte delicte "continuat" de prevaricació administrativa, al qual la Fiscalia va afegir el de malversació. El Suprem va destacar la detecció de "contractacions verbals o sense tramitació ni publicitat" en casos en què l'import dels contractes requeria seguir el procediment de publicitat o de licitació pertinent. 

Alberto Casero va admetre que la tramitació d'aquests contractes "no havia seguit els procediments administratius pertinents", però va defensar que "en cap cas" suposaven "una desviació de poder". Va afirmar que no havia comès prevaricació "tot i que pogués haver-hi problemes administratius en els acords i contractes" investigats, que va atribuir a la precarietat dels serveis de l'Ajuntament. Després que el Suprem obrís la investigació, l'estiu del 2022 el PP va obrir un expedient informatiu contra Casero, i el mes de setembre, Gamarra va afirmar que prendria mesures si el jutge decidia obrir-li judici oral. Finalment, però, ha estat el mateix Casero qui ha decidit apartar-se del partit i del Congrés. El fet que hagi renunciat a l'escó abans que s'hagi iniciat l'obertura de judici oral suposa la pèrdua d'aforament davant del Tribunal Suprem, segons ha informat Europa Press. Per tant, és esperable que el procediment torni als jutjats de Trujillo, on es va iniciar la investigació. 

Casero va ser alcalde de Trujillo entre 2011 i 2019, i després va saltar al Congrés dels Diputats. Se'l recorda especialment per haver emès per error el vot que va permetre tirar endavant la reforma laboral de l'executiu socialista. El diputat popular va ser responsable d'organització del PP sota el lideratge de Pablo Casado i mà dreta del llavors secretari general, Teodoro García Egea.