La pugna que protagonitzen Albert Rivera i el despatx d’advocats sevillà Martínez-Echevarria va pujant de to cada dia que passa. La decisió de l’exlíder de Ciutadans d’abandonar el bufet on es va incorporar després de la patacada electoral que va patir el 2020 i les seves reclamacions econòmiques han estat respostes amb contundència pels responsables del despatx, que han reptat Rivera a presentar una demanda milionària als tribunals. “No arribarem a un acord amb Rivera, encara que consisteixi a pagar-li 1.000 euros”, han assegurat des de la cúpula del despatx sevillà a El País. La batalla legal està servida.

El fitxatge d’Albert Rivera i de la seva mà dreta, José Manuel Villegas, no ha tingut els resultats esperats pel despatx. A Martínez-Echevarria es confiava que l'expresident de Ciutadans, amb poc més de dos anys d’experiència en assessoria jurídica a La Caixa, seria un reclam i generaria més negoci per al despatx. Però la cosa no ha anat per aquí, i el bufet va facturar pràcticament el mateix l’any 2019 i el 2020, quan Rivera ja hi treballava. Des de la firma sevillana s’ha assegurat que el nivell de productivitat de Rivera i Villegas era preocupant, pràcticament nul. Hi va haver mesos que l’expolític de Ciutadans amb prou feines va estar dues hores al despatx.

Retrets mutus

Rivera i Villegas han justificat la seva marxa per “incompliments contractuals” i per això reclamen una indemnització milionària, que suposa a la pràctica el pagament de 500 euros per dia treballat, molt lluny dels 20 que defensava Rivera quan ocupava un escó al Senat. Així, demana el sou que li correspondria fins al 2025, any en què acabava el seu contracte, així com el 5% del capital de la societat que hi ha al darrere del despatx Martínez-Echevarria. Algunes fonts apunten que el sou de Rivera era d’uns 450.000 euros anuals. Igualment, i davant les manifestacions que la seva productivitat era nul·la, reclama 500.000 euros d’indemnització per danys morals.

Des del bufet han qualificat d’inacceptables i ofensives les peticions d’Albert Rivera i ja es veuen als tribunals. “No arribarem a un acord amb Rivera, encara que consisteixi a pagar-li 1.000 euros”, afirmen des del despatx, on asseguren que darrere l’anunci públic de Rivera que deixava el bufet hi havia una maniobra per forçar-los a arribar a un acord. Això, però, no passarà. El bufet Martínez-Echevarría considera que han complert amb Rivera i no tenen por d’anar a judici, on es coneixeran totes les clàusules del contracte. Albert Rivera té intenció d’anar a totes en les seves demandes i ha contractat De Carlos Remón Abogados, un prestigiós bufet d’advocats expert en plets complexos, segons informa El Confidencial. El lletrat encarregat de portar el cas és Álvaro Remón, soci fundador, que ja s’ha encarregat dels primers contactes amb Martínez-Echevarria.