La relació de l'exlíder de Ciutadans Albert Rivera amb el que ja és el seu exdespatx d'advocats és inexistent. Rivera només es comunica amb el bufet a través del seu advocat. Mitjançant aquest canal, i enviant un correu electrònic, ha comunicat a Martínez-Echevarría la decisió de resoldre el seu contracte a efectes d'aquest mateix moment. Tant Rivera com l'exnúmero dos de Cs José Manuel Villegas, han acusat el despatx d'incompliment de contracte, tant pel que fa al rol que se'ls havia promès com pel que fa a la falta de pagament d'una part del capital de Right Option, la societat que hi ha darrere el bufet.

Segons ha afirmat el despatx Martínez-Echevarría el paper de Rivera ha estat "un fiasco": "La seva aportació ha estat cap ni una i la seva implicació, nul·la". Tot i la desastrosa feina de l'ex de Cs, els representants de Rivera han reclamat avui al bufet l'abonament de la totalitat del contracte firmat. És a dir, totes les quantitats que li deuen en concepte de retribució i les futures fins al març de 2025, encara que hagi sigut ell mateix qui ha renunciat al càrrec. A més, hn exigit una estimació del variable que li hauria correspost fins llavors.

La guerra és total i oberta entre els exdirigents de Ciutadans i la directiva del despatx. Martínez-Echevarría ha declarat obertament a diversos mitjans el nefast treball de Rivera i per això ara Rivera amenaça de contraatacar amb una demanda per danys morals i reputacions per les filtracions del despatx a la premsa sobre la seva manera de treballar. El cap del bufet d'advocats va enviar un comunicat intern als socis del despatx desbarrant sobre Rivera i Villegas i refermant la seva posició sobre la infectivitat del treball de l'exlíder de Cs. En declaracions al Confidencial, Martínez-Echevarría ha dit això sobre la renúncia de Rivera: "Ha estat una desesperada estratègia de comunicació empresa com una fugida cap endavant, a trobar-se arraconat pels radicals incompliments que no només no arriben als resultats, sinó a la mateixa activitat i inclús a la falta de presència".

A Rivera ni estava ni se l'esperava a les oficines del seu lloc de treball i per això, segons confessa el mateix despatx, se l'havia pressionat repetidament perquè "eleves les ràtios de presència, treball i rendiment" a uns mínims que no avergonyissin als seus propis companys de sala.

Rivera, per la porta del darrere

El passat dilluns Albert Rivera va comunicar que abandonava el seu lloc al bufet d'advocats Martínez-Echevarría. La informació es va fer pública al vespre, sense que les raons per les quals es trencava aquesta relació laboral transcendissin en un primer moment. Segons el bufet, la decisió de Rivera els ha agafat per sorpresa, tant és així que asseguren haver-se assabentat per la premsa. "La notícia ha arribat després de diversos requeriments. Feia mesos que li exigíem un canvi", ha assegurat un portaveu de la firma a El Español. Però, quin canvi demanaven a l'exlíder de Ciutadans? "El rendiment era nul", critiquen des de l'empresa.  

"No és que el pressionéssim. Li demanàvem una millora en tots els estàndards que fan que un despatx d'advocats sigui de qualitat. L'exigència era totalment raonable", han afirmat fonts de l'empresa. Fonts del despatx també han declarat a El Confidencial: "La seva productivitat estava assolint nivells preocupants, molt per sota de qualsevol estàndard raonable". Després de rebre la notícia de la seva partida, la companyia ha intentat contactar amb Rivera, sense gaire èxit. "Hem intentat posar-nos-hi en contacte, però no hi ha hagut manera", ha assegurat. Durant el pas de l'exlíder de Cs pel bufet, aquest ha continuat creixent, però des de l'empresa es nega la vinculació de Rivera amb aquest creixement. "És un increment sostingut, fruit de quaranta anys de feina", han sentenciat.