La marxa d’Albert Rivera del despatx d’advocats Martínez-Echevarría està molt lluny de tenir un final pacífic. Albert Rivera i José Manuel Villegas reclamen al bufet el pagament de les retribucions fixes i variables corresponents als cinc anys, del 2020 al 2025, del contracte que van signar i, a més, una reparació per valor de 500.000 euros per a cadascú per haver-los acusat públicament de “baixa productivitat”.  La resposta a aquestes peticions ha estat contundent per part del despatx d’advocats, que qualifiquen d’inacceptable i ofensiva, segons ha avançat El Confidencial. Les diferències que hi ha entre ambdues parts apunten que acabaran als tribunals.

La reclamació de les retribucions feta per Albert Rivera i José Manuel Villegas pels tres anys que no han treballat, que algunes fonts apunten que pujaria a més de 450.000 anuals, suposa cobrar una indemnització per valor de 500 dies per any treballat, quan el que va ser líder de Ciutadans va defensar que la indemnització per acomiadament hauria de ser de 20 dies per any treballat. A aquesta petició se suma ara la indemnització reclamada per tots dos pels danys morals que, asseguren, els ha causat les afirmacions sobre la seva nul·la productivitat.

Inacceptable i ofensiva

El bufet Martínez-Echevarria no té cap intenció de negociar amb Rivera i Villegas sobre la seva reclamació i tot apunta que el cas acabarà als tribunals. Així es desprèn del burofax de resposta enviat pel despatx als dos expolítics de Ciutadans, al qual ha tingut accés El Confidencial on s’afirma que la reclamació de tots dos és “improcedent materialment i jurídicament” i “més que inacceptable, ens resulta ofensiva". “Hauran de ser els tribunals de justícia els que dilucidin les pretensions (en aquest cas fantasies)” de Rivera i Villegas. El despatx sevillà està convençut que els tribunals els donaran la raó i insisteixen que no deuen res als seus extreballadors. És més, en la seva resposta Martínez-Echevarría repta a Albert Rivera a plantejar una demanda milionària si vol cobrar els diners que, assegura, li deu el despatx. Això suposaria fer públiques les xifres del seu contracte, així com la seva dedicació a la feina. Segons els registres de presència, hi va haver algun mes en què només hi va anar dues hores al despatx.

Albert Rivera i José Manuel Villegas van comunicar dilluns passat per burofax al despatx que abandonaven la seva feina al despatx Martínez-Echevarría, on es van incorporar el 2020 després d’abandonar Ciutadans. Només fer-se publica la seva marxa, el bufet va expressar la seva sorpresa per la decisió a l’hora que va destacar l’escassa dedicació al despatx de tots dos. Diverses fonts apuntaven que el fitxatge de Rivera no havia aportat a la firma els clients que esperava.