El passat dilluns Albert Rivera va comunicar que abandonava el seu lloc al bufet d'advocats Martínez-Echevarría. La informació es va fer pública al vespre, sense que les raons per les quals es trencava aquesta relació laboral transcendissin en un primer moment. Segons el bufet, la decisió de Rivera els ha agafat per sorpresa, tant és així que asseguren haver-se assabentat per la premsa. "La notícia ha arribat després de diversos requeriments. Feia mesos que li exigíem un canvi", ha assegurat un portaveu de la firma a El Español. Però, quin canvi demanaven a l'exlíder de Ciutadans? "El rendiment era nul", critiquen des de l'empresa.  

"No és que el pressionéssim. Li demanàvem una millora en tots els estàndards que fan que un despatx d'advocats sigui de qualitat. L'exigència era totalment raonable", han afirmat fonts de l'empresa. Fonts del despatx també han declarat a El Confidencial: "La seva productivitat estava assolint nivells preocupants, molt per sota de qualsevol estàndard raonable". Després de rebre la notícia de la seva partida, la companyia ha intentat contactar amb Rivera, sense gaire èxit. "Hem intentat posar-nos-hi en contacte, però no hi ha hagut manera", ha assegurat. Durant el pas de l'exlíder de Cs pel bufet, aquest ha continuat creixent, però des de l'empresa es nega la vinculació de Rivera amb aquest creixement. "És un increment sostingut, fruit de quaranta anys de feina", han sentenciat. 

Acusacions d'incompliment de contracte

Albert Rivera deixa el despatx d'advocats Martínez-Echevarría només dos anys després de fer el salt de la política al sector privat. A la seva marxa se li suma la de José Manuel Villegas, qui va ser el seu número dos a Ciutadans i que va seguir les passes de Rivera poc després que aquest aterrés al seu lloc de treball. Des dels entorns de cap dels dos es van donar explicacions en el primer moment de la sortida del bufet, però quan l'empresa ha assegurat estar sorpresa i han criticat la feina de Rivera, El Confidencial ha sabut que Rivera i Villegas van anunciar la seva decisió al CEO de la companyia dilluns a les 8:30 del matí. Al·legaven incompliment de contracte. 

Per una banda, els dos exdirigents asseguren haver avisat l'empresa abans que es publiqués als mitjans i, per l'altra, el motiu de la partida de tots dos seria culpa del despatx. Entre els incompliments en destaquen tres: no haver reconegut Rivera en el paper de primer executiu de Right Option SAP (societat amb què opera el despatx) que se li va prometre, no haver-li concedit el 5% del capital d'aquesta societat i no haver-li abonat la variable promesa pels exercicis conclosos. Villegas al·lega incompliments similars. En el seu cas són: no ser reconegut com a vicepresident de la mateixa societat, no rebre el 2% del capital d'aquesta i tampoc rebre la variable que li van prometre. Els dos exlíders de Cs volen arribar a un acord amb el bufet, segons han expressat fonts del seu entorn.