El líder de Vox, Santiago Abascal, amaga al Congrés dels Diputats la compra d’un xalet amb una hipoteca de 736.000 euros. Tres mesos després d’haver formalitzat la compra d’un habitatge al nord de Madrid, el president de la formació d’extrema dreta encara no ha actualitzat la seva declaració de béns, tal com marca la normativa de la cambra.

Abascal i la seva dona van adquirir el 23 de juliol un xalet de 185 metres quadrats amb 100 metres més de jardí, segons informa Info.Libre, el preu del qual es desconeix però que està subjecte a una hipoteca de 736.000 euros. L’adquisició es va formalitzar sis dies abans que el líder de Vox anunciés la presentació de la moció de censura contra Pedro Sánchez que se celebrarà a partir de demà al Congrés.

Incompleix la norma del Congrés

D’acord amb la normativa del Congrés, els diputats estan obligats a actualitzar la declaració de béns que presenten en començar la legislatura si es modifiquen les seves circumstàncies patrimonials. El digital calcula que el preu de l'immoble, vist la hipoteca del Banc Sabadell, deu superar el milió d’euros. Abascal no ha volgut fet cap comentari sobre aquesta ocultació.

El líder de Vox, segons la declaració de béns que va presentar en començar la seva activitat parlamentaria, i que es va fer pública el juliol del 2019, no tenia cap bé immoble quan va adquirir la seva condició de diputat. Va declarar que només tenia els ingressos del partit, del que cobrava 55.145 euros. També tenia dos préstecs personals amb Bankia i 13.210 en un compte corrent. Al desembre, en una nova declaració de béns, tenia estalviats 43.143 euros. Arran de la seva activitat parlamentària ingressa 63.799,79 euros, de manera que si manté els ingressos del partit, pot arribar a ingressar uns 120.000 euros anuals. La desobediència d’Abascal: oculta informació al Congrés

Moció de censura

La moció de censura de Vox es debatrà a partir de demà al Congrés dels Diputats. El candidat de la iniciativa contra Pedro Sánchez serà Santiago Abascal, però la presentarà Ignacio Garriga, diputat català i futur candidat de Vox a la Generalitat. Serà de cara a la galeria, perquè està predestinada al fracàs. Els números no surten i ni tan sols el PP s’hi ha posat bé. Però visibilitzarà la imatge de la formació d’extrema dreta.