Nou cas de tergiversació sobre agressions atribuïdes falsament al moviment independentista. La Policia Local d'Oliva, al País Valencià, ha desmentit aquest migdia que l'agressió que va patir divendres un home de 75 anys fos per motius polítics.

L'agressió va tenir lloc pels voltants del festival de música del Figatell Sound i s'hauria produït després que l'home recriminés el contingut d'una pancarta. Segons Europa Press, el cartell era a favor de la independència de Catalunya; segons el diari ABC, era sobre els presos polítics; i segons els organitzadors de l'esdeveniment els Joves d'Oliva a Moviment (JOM), era una pancarta feminista.

La investigació duta a terme per la guàrdia urbana de la població demostra que l'agressió no va tenir res a veure amb l'independentisme ni cap motivació política. El cos policial assegura que va ser en el context d'una discussió en la qual van intervenir dos homes, el veí d'Oliva i un altre sense identificar que, segons testimonis, podria ser de nacionalitat anglesa. Es descarta la intervenció de cap altra persona, més enllà d'aquells que van separar-los.

Pel que fa a la pancarta, expliquen que "només hi ha constància d'una amb reivindicacions feministes des de l'escenari". No consta l'existència de cap altra proclama amb contingut polític per part de l'organització, dels grups musicals ni del públic. De fet, l'informe, que s'ha fet arribar a la Guàrdia Civil i a tots els grups polítics de l'Ajuntament, destaca el comportament "cívic, educat i correcte" tant dels grups actuants com del públic. 

Cs i PP difonen la seva versió

Com va passar en el cas de l'agressió del parc de la Ciutadella, representants del PP i Cs van apuntar-se de seguida a condemnar l'agressió atribuint-la a independentistes i assegurant que la discussió s'havia originat per una pancarta sobre els presos. Ara, un cop demostrat que no és així, no hi ha hagut cap tipus de rectificació.

Albert Rivera assegurava en una piulada que el "nacionalisme ha trencat la convivència i segueix l'escalada violenta". El líder de Cs diu que l'agressió va ser "per criticar una pancarta que defensava als polítics separatistes imputats pel cop". El compte del partit a Andalusia criticava el govern espanyol per "mirar cap a una altra banda".

El PP també ha difós la mateixa falsa versió dels fets des dels seus comptes de Twitter de Gandia i de la província valenciana. "No permetrem que els feixistes que han fracturat la societat catalana, trenquin la convivència a casa nostra", recriminava un dels missatges amb una imatge de l'home amb la ferida al front.