Un home de 75 anys va ser agredit divendres passat a Oliva, al País Valencià, pels voltants del festival de música del Figatell Sound, després de recriminar a uns joves que havien desplegat una pancarta: segons Europa Press, un cartell a favor de la independència de Catalunya; segons el diari ABC, una pancarta de presos polítics; i segons els organitzadors de l'esdeveniment els Joves d'Oliva a Moviment (JOM), una pancarta feminista en contra de la violència masclista.

Els fets haurien passat cap a les 23.00 hores de divendres, quan l'home passejava amb el seu nét per la platja Mitja Galta, on se celebraven els concerts i va retreure a uns joves que suposadament havien desplegat la pancarta, segons les fons la víctima es troba en bon estat i encara no ha presentat denúncia.

Les regidories de Cultura i Joventut de l'Ajuntament d'Oliva, a càrrec del Figatell Sound, han condemnat l'agressió a través de les seves xarxes socials i segons informat el consistori, s'ha obert una investigació per a "aclarir els fets i prendre les mesures oportunes sobre això".

Els organitzadors lamenten els fets

Per la seva part, des de l'organització Joves d'Oliva a Moviment (JOM) ha explicat en un comunicat que "el missatge de la pancarta, de caràcter feminista i en contra de la violència masclista, ha estat malinterpretat" i han "condemnat de manera imperdonable tota mena de violència dins de les seves activitats". L'organització ha defensat que "la seva associació sempre ha estat pacífica i respectuosa, i en cap cas no se senten representats ni donen suport a aquest tipus de comportaments".

L'organització juvenil també ha defensat "la llibertat d'expressió, sempre dins dels límits del respecte envers la llibertat d'expressió dels altres".

"Durant els sis anys de Figatell Sound que portem, mai no havíem patit cap baralla o agressió dins dels nostres recintes d'aquesta magnitud i, perquè sabem que és molt important la seguretat de tots els assistents, sempre hem vetllat per tenir un bon servei de seguretat (que sempre ha demostrat ser molt eficaç)", han lamentat des de Joves d'Oliva a Moviment.

Finalment, des de JOM han assegurat que confien en què les investigacions dutes a terme per l'Ajuntament i la Policia "trobarà els culpables i la justícia es farà càrrec de l'assumpte".