L’agressió a una dona aquest dissabte al parc de la Ciutadella no tenia mòbil polític. Així ho han confirmat fonts dels Mossos d’Esquadra a La Vanguardia. No obstant això, des de Ciutadans, que des del primer moment van sortir a denunciar que la parella d’un militant seu havia estat agredida per retirar llaços grocs, ningú no ha rectificat.

Tant Inés Arrimadas com Albert Rivera van fer piulades de denúncia dels fets. “Li han trencat el nas a una dona davant dels seus fills per treure llaços grocs a Barcelona”, deia la líder de Cs a Catalunya. “Un radical separatista ha agredit de gravetat la parella d’un company de Cs per treure llaços grocs“, criticava el president de la formació.

No només no han publicat cap piulada de rectificació, després de desmentir-se el mòbil polític de l’agressió, sinó que tots dos dirigents de Ciutadans tenen els missatges originals fixats en els seus comptes de Twitter.

La versió dels Mossos

Segons avançava La Vanguardia citant fonts dels Mossos d’Esquadra, l’agressió es va produir després de la forta discussió entre un veí de Ciutat Vella que passejava la seva mare en cadira de rodes i la dona —parella d’un militant de Ciutadans—. Segons els agents que van intervenir en els fets l’home hauria renyat, de molt males maneres, els fills de la víctima perquè jugaven a arrencar llaços i llençar-los per terra. Als tres menors els va recriminar que “embrutessin la ciutat”. Quan la mare va defensar els fills, l’agressor li va cridar que marxés al seu país —és russa nacionalitzada espanyola— i li va donar un fort cop de puny a la cara. Tot plegat sense cap al·lusió política respecte els llaços grocs, els presos polítics o l'independentisme.

En aquell moment, el marit de la víctima va intervenir i va agafar pel coll l’agressor per separar-lo. Poc després va atendre la dona i els fills i l’altre home va intentar fugir. En aquest moment van aparèixer tres Mossos que feien guàrdia al Palau de Justícia i que havien estat alertats dels fets. Els agents van trucar a l'ambulància i van identificar els presents.

Segons l’explicació dels Mossos el motiu de la discussió no va tenir res a veure amb la política, un fet que contrasta amb la lectura que des del primer moment en va donar Ciutadans