La dona agredida dissabte al parc de la Ciutadella no va patir una fractura nasal i encara no ha presentat denúncia pels fets davant dels Mossos d'Esquadra. El marit de la dona ha explicat en declaracions a Antena 3 Televisió que el presumpte agressor “no va arribar a trencar el nas” a la seva esposa. Els serveis mèdics que la van atendre en primera instància a l’ambulància apuntaven la possibilitat d’una fractura.

El marit de la dona, militant de Ciutadans, ha assegurat que no sap si l'agressió està vinculada a una actuació política, encara que ha afegit que “està clar que va patir l’atac per treure llaços grocs”. La dona encara no ha presentat denúncia, segons el seu marit, per no trobar-se encara en condicions de fer-ho. Es troba, assegura, "sedada".

Malgrat que l’autor de l'agressió ha assegurat que la baralla no tenia motius polítics, ni Ciutadans ni el Partit Popular no han rectificat i segueixen insistint que es tracta d’un atac radical. L'agressor ha assegurat que es va tractar d'una baralla i que ell també va rebre una mossegada. Ell sí que ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra per donar la seva versió dels fets.

El marit de la dona ha explicat que passejaven pel parc amb els fills quan van retirar tres o quatre llaços i va ser llavors quan l’agressor els va demanar perquè els treien i va insultar la seva dona cridant-li “estrangera de merda”. El marit ha relatat com li va pegar diversos cops a la cara. “No els vaig poder separar i va haver de venir gent a fer-ho”. La dona, ha afirmat, "va tèmer per la seva vida".

Cap al·lusió política

Segons els agents dels Mossos d'Esquadra que van intervenir en els fets l'agressor hauria renyat, de molt males maneres, els fills de la víctima perquè jugaven a arrencar llaços i llençar-los per terra. Als tres menors els va recriminar que “embrutessin la ciutat”. Quan la mare va defensar els fills, l’agressor li va cridar que marxés al seu país -és russa nacionalitzada espanyola- i li va donar un fort cop de puny a la cara. Tot plegat sense cap al·lusió política respecte els llaços grocs, els presos polítics o l'independentisme.