La moció de censura de dilluns va obrir la veda. L'objectiu real de Ciutadans no va ser substituir Quim Torra per Lorena Roldán, perquè els números no sortien per enlloc, ni que el PSC s'hagués sumat l'operació. La finalitat era desgastar els socialistes de cara a les eleccions del mes que ve. Aquell dia va aterrar al Parlament la plana major dels taronges, amb el tàndem Rivera-Arrimadas al capdavant, acaparant els focus a la tribuna d'autoritats i compartint protagonisme amb Cayetana Álvarez de Toledo. El desembarcament de líders de la dreta espanyola segueix. Aquest dimecres, aprofitant el ple ordinari de la cambra catalana, els populars han portat la vicesecretària d'organització de Génova, Ana Beltrán

Mocio de Censura Ciutadans Arrimadas Rivera - Sergi Alcàzar

Si dilluns Cayetana va rivalitzar amb Arrimadas i va buscar no quedar eclipsada fins al punt de protagonitzar una calculada enganxada als passadissos amb Miquel Iceta, avui els populars han tingut les càmeres en exclusiva per exposar el seu míting. Inicialment Ciutadans havia contraprogramat la convocatòria del PP amb una altra de Lorena Roldán a la mateixa hora. Davant la insistència dels mitjans per saber per si havien de donar algun missatge nou, han acabat anul·lant la compareixença. 

Durant la seva intervenció, Beltrán ha dibuixat una Catalunya destrossada pel "desafiament independentista". "Desgraciadament sembla que s'ha aturat el temps, tristament al Parlament només s'han pres decisions d'independència, s'ha violat la llei i l'estat de dret i la Constitució", ha afirmat. Així mateix ha acusat "els dirigents catalans" d'haver "deixat perdre una comunitat pròspera, enveja de tota Espanya que ara es troba en decadència". I dit això, han arribat els eslògans. "El PP, el pròxim 10-N, surt a guanyar les eleccions, per governar Espanya i que Pablo Casado sigui el proper president de tots els espanyols".

La vicesecretària del PP ha aprofitat per tornar a retreure a Ciutadans que s'hagin oposat a l'operació Espanya Suma, per construir una candidatura unitària de cara a la repetició electoral. En aquest sentit ha subratllat que a Catalunya, on Cayetana va oferir a Arrimadas encapçalar aquesta llista conjunta, era especialment necessari, com ho va ser a Navarra, "perquè hi ha unes condicions excepcionals". 

Aquesta tarda qui tornarà a trepitjar Catalunya és Pedro Sánchez, que participarà en un acte del PSC al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.