Diuen en castellà que quien la sigue la consigue. Fa mesos que al Partit Popular s'han fixat una missió, la de convèncer Ciutadans per bastir una coalició electoral, com la que van presentar tots dos partits sota la marca Navarra Suma a les últimes eleccions. Aquest dimecres, Cayetana Álvarez de Toledo ha tornat a adreçar-se a Inés Arrimadas perquè "accepti encapçalar aquesta llista". 

La líder dels populars catalans ha assistit aquest dimecres a la tarda a la sessió del Debat de Política General per escoltar el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández. Instants després, ha reunit els mitjans de comunicació per alertar que "el senyor Torra és el principal risc per la pau civil, per l'autonomia i per la democràcia". 

Cayetana s'ha expressat en uns termes gairebé mimètics als que acostuma a fer servir Arrimadas, des de la "deriva delirant del separatisme" a l'"amenaça per al constitucionalisme". Fins i tot coincideixen en les crítiques a Pedro Sánchez pels seus pactes -pretèrits- amb l'independentisme.

En aquest sentit ha acusat el president espanyol en funcions de "cinisme oceànic" per parlar de "comportaments antidemocràtics" dels dirigents independentistes mentre en paral·lel hi manté acords a diverses institucions. Per això l'ha instat a trencar les aliances del PSC amb JxCat i ERC a la Diputació de Barcelona i a ajuntaments com Badalona o Castelldefels. 

Álvarez de Toledo ha deixat clar que la seva voluntat és repetir com a cap de llista del PP per Catalunya, però ha insistit que la prioritat és que hi hagi coalició amb Cs i que si fos així, cediria la primera plaça a Inés Arrimadas. "Demano a la resta de partits que reflexionin sobre els greus desafiaments que es plantegen des de Catalunya per defensar junts l'Estat, ens hi juguem la pau civil", ha advertit, i ha afegit que "ho dic de tot cor, fa molts anys que defenso la reagrupació de PP i Cs en un partit comú" . De moment, Cs segueix tancant la porta.