Els dubtes sobre l'afirmació de la Guàrdia Civil, avalada pel jutge, que Rússia pensava enviar 10.000 soldats al president Carles Puigdemont per culminar la independència, són creixents a escala internacional. I el descrèdit per aquesta afirmació s'està estenent a diversos països.

Si fins ara era el govern rus el qui pràcticament es reia de l'informe de la Guàrdia Civil, ara l'escepticisme ha passat a Alemanya. La revista Die Zeit, culta i influent, ha informat sobre el cas, i precisa que "no està gens clar" que Puigdemont acceptés aquesta suposada oferta. I a més apunta que tampoc hi ha proves que l'oferta russa "fos real".

En un to encara més contundent el diari digital Telepolis s'ha sumat a la ironia sobre els 10.000 soldats russos, i ha titulat "Que venen els russos!"

Segons Telepolis, "el deliri espanyol de veure rebels, insurgents i terroristes per tot arreu a Catalunya s'està estenent amb l'operació Volhov. Ara a Espanya van més lluny i hi posen també els russos. En el nou operatiu de dimecres contra el moviment independentista, s'hi ha afegit una tesi abstrusa de la Guàrdia Civil".

Telepolis afirma que els 10.000 soldats russos ni tan sols van aparèixer al judici de l'1-O, i recorda que fa tres anys "les tropes russes no van aparèixer, ni hi va haver cap conflicte militar, ni cap mort". 

També critica el nom de l'operatiu de la Guàrdia Civil, Volhov, "Fa referència a una batalla de les tropes feixistes alemanyes a Rússia, en la qual van participar partidaris espanyols de la División Azul", afegeix.