César López, el guàrdia civil que va assistir Daniel Baena en la redacció de tots els atestats de la investigació contra el procés, s'ha rebel·lat avui a preguntes de Cristóbal Martell i Fermín Morales. Les defenses de Pere Soler i César Puig han volgut deixar clar que en cap cas van donar ordres operatives al cos, ni al major Josep Lluís Trapero ni a la resta de comandaments.

Les preguntes dels dos advocats han protagonitzat el tram final de la declaració de López, que va estar tot ahir responent preguntes intentant implicar Trapero durant un relat desordenat i amb molts alts i baixos. Olga Tubau el va centrar i avui Martell i Morales han volgut rematar la feina. 

Cristóbal Martell l'ha collat repassant els correus electrònics on es demostra que no van arribar ordres dels càrrecs polítics i que, en molts dels casos, Pere Soler rebia la informació un cop aquesta ja estava aprovada per la prefectura i posada en marxa.

 

A Fermín Morales, César López l'ha volgut torejar, però l'advocat s'ha quadrat. Un cop més ha posat sobre la taula que César Puig, secretari general d'Interior, necessitava saber quin era el dispositiu per dotar-lo dels mitjans necessaris i la partida econòmica que requeria perquè comportava més vehicles, helicòpter i hores extra.

 

 

César López, mà dreta de Daniel Baena, Tácito, i processat però absolt per un delicte de tortures, va començar la seva declaració dimarts amb la clara voluntat de demostrar la connivència entre Mossos i Govern per tirar endavant el procés independentista. Amb l'Enfocats com a prova de càrrec va intentar demostrar que el major Josep Lluís Trapero formava part de l'organigrama i que va accedir al càrrec justament per fer possible la DUI. Però en el seu relat desordenat a preguntes de la Fiscalia va arribar a confondre el tinent fiscal Miguel Ángel Carballo. Al final va admetre que potser Trapero no era conscient que estava assessorant el Govern i que tot el que tenien contra ell era teòric i que no hi ha indicis.