La Comunitat de Madrid viu submergia enmig de la precampanya electoral i la seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, ha volgut agafar embranzida en uns comicis que, si es confirmen les enquestes preelectorals, guanyarà sobradament, però sense assolir la majoria necessària per poder governar. Per això, en un vídeo, se la veu vestida amb xandall, com s'ajusta la mascareta, amb la bandera de la comunitat, i es corda les bambes per fer footing per la ciutat de Madrid. El lema del vídeo, que difós en el seu perfil de Twitter, és "Esforç i llibertat", en referència a l'eslògan de la campanya del PP per aquestes eleccions: "Socialisme o llibertat".

A l'inici de l'enregistrament, es pot veure la presidenta al parc Madrid Río, des d´on comença la seva cursa per la capital de la comunitat. Sens dubte, un dels grans reptes que ha hagut de fer front la presidenta, com el govern espanyol o el de les altres autonomies, és la gestió de la crisi social, econòmica i sanitària desfermada per la pandèmia de la Covid.

En el seu cas, ha prioritzat tenir oberts els negocis per no frenar l'economia, mentre que en altres territoris han prioritzat implementar restriccions en certs sectors i mobilitats per preservar el dret de la salut i la vida. La Comunitat de Madrid, en canvi, és la que lidera tant el nombre de contagis com de defuncions pel coronavirus. 

El vídeo d'Ayuso "Esforç i llibertat"

 

Finalitza, en el Govern

Clarament, el vídeo és la cursa que la mandatària realitza per tal d'arribar una altra vegada a la presidència de la comunitat, que vol assolir amb una àmplia majoria per no haver de reeditar pactes de Govern amb altres formacions com Cs. Per això, en el vídeo recorre llocs emblemàtics de Madrid fins que, visiblement cansada, Ayuso arriba a la Porta del Sol, on està el govern de la comunitat. Per tant, és una al·legoria de l'esforç que es requereix i que realitza la popular per poder arribar a presidir la comunitat.

A més, en el vídeo també es mostren els principals èxits que, per Ayuso, ha deixat la gestió del govern autonòmic que ha liderat. Per això, passa per davant d'una farmàcia oberta, on realitzen tests ràpids de Covid i és en l'única autonomia on això és possible

També, passa per davant de diversos negocis oberts com comerços, restaurants, perruqueries, mercats o teatres, uns sectors que ha rebutjat tancar tal com han fet altres indrets del territori espanyol o països com França, Alemanya o els Països Baixos, que han pres aquesta decisió per evitar la propagació de la Covid

ayuso tuit carrera captura

Un altre dels emblemes de l'administració d'Ayuso és la construcció de l'Hospital d'Emergència Infermera Isabel Zendal per atendre a malalts de Covid i que, en el vídeo, es pot veure com la presidenta passa per davant d'aquesta infraestructura. Ara bé, la construcció d'aquesta infraestructura ha posat el crit al cel dels sanitaris que, argumenten, que és una despesa innecessària perquè no hi ha recursos humans ni tècnics perquè funcioni alhora que consideren que s'hauria d'haver reforçat el sistema de salut amb la contractació de més personal. 

En la darrera imatge del vídeo, la presidenta mira directament a càmera i finalitza amb un missatge breu i clar: "Llibertat".