Isabel Díaz Ayuso segueix creixent i les enquestes la converteixen en la guanyadora absoluta dels comicis madrilenys que se celebraran el proper 4 de maig. Segons una enquesta realitzada per SocioMétrica per El Español, el PP aconseguiria 55 diputats si ara se celebressin eleccions, 25 més que els 30 que té ara. 

TUIT encuesta el español elecciones madrid

I d'on vindrien els vots d'Ayuso?. La majoria els aconseguiria de Ciutadans, que està en caiguda lliure. A les eleccions a Madrid del 26 de maig de 2019, els taronges eren la tercera força amb 26 escons a l'assemblea, ara es convertirien en l'última força amb només 7 diputats.

La segona força seria el PSOE, amb Ángel Gabilondo al capdavant, que, respecte el 2019, perd diputats a l'assemblea però la patacada no és tan gran: passa de 37 escons a 31.

Más País perd dos escons i passa de 20 a 18 i el segueix d'aprop la ultradreta de Vox que passa de 12 a 15 escons. Podemos, que estarà liderat pel fins ara vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, obtindrà tres escons més que el 2019 i passarà de 7 a 10.

pablo iglesias sessio control congres EFE

Pablo Iglesias en una intervenció al Congrés / EFE

El traspàs de cartera d'Iglesias

L'exvicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, va traspassar la cartera de la vicepresidència a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que ja és vicepresidenta tercera i la del ministeri de Drets Socials a l'exsecretària d'Estat Ione Belarra.

En un acte aquest dimecres després de la promesa dels càrrecs davant Felip VI, Díaz va prendre el relleu del lideratge d'Unidas Podemos dins l'executiu recordant la "unitat i responsabilitat compartida" amb què ha treballat la coalició en l'últim any malgrat els "exabruptes, la retòrica reaccionària, la insolidaritat i l'apologia a temps pitjors". 

 

Foto principal: La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso / EFE