El Ministeri de Sanitat ha traslladat aquest dimarts a la Conselleria de Sanitat de Madrid la seva disposició favorable a la realització de test d'antígens de coronavirus a les farmàcies "en l'àmbit de garbellaments poblacionals en zones d'alta incidència" a la regió.

Segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat, aquest matí s'ha mantingut una reunió tècnica amb el Ministeri en la qual, "entre altres qüestions", s'ha tractat la petició de la Comunitat de Madrid per a la realització de test d'antígens a les farmàcies.

"El Ministeri s'ha mostrat favorable a la realització d'aquestes proves en l'àmbit de garbellaments poblacionals en zones d'alta incidència", han informat fonts del departament que dirigeix Enrique Ruiz Escudero.

El Ministeri demana aclariments

Així mateix, han afegit que el Ministeri sol·licitarà per escrit l'aclariment d'alguns de detalls a la Conselleria de Sanitat, i que ambdues administracions mantindran una altra reunió tècnica en els propers dies "per avançar en el protocol per a la realització d'aquestes proves en farmàcies en zones amb alta incidència".

L'estratègia presentada per la Comunitat de Madrid al Ministeri de Sanitat contempla, d'una banda, que els ciutadans interessats puguin sotmetre's a aquestes proves a les farmàcies, sempre que no presentin símptomes, així com el suport de la xarxa d'oficines de farmàcia en la seva estratègia de garbellaments poblacions a les zones bàsiques de salut (ZBS) amb alta incidència.

De moment, el Ministeri de Sanitat no es planteja la primera possibilitat, que els ciutadans vagin per iniciativa pròpia a la farmàcia per realitzar-se un test d'antígens de coronavirus.