Canvis a la cambra catalana. La CUP ha proposat que el diputat Carles Riera sigui el substitut de Pau Juvillà com a secretari tercer a la Mesa del Parlament. Així ho han comunicat els anticapitalistes en una nota de premsa difosa aquest dimarts a la tarda, on recorden que Juvillà es troba en una situació mèdica que li impedeix desenvolupar les seves funcions amb normalitat. Igualment, la formació independentista ha remarcat que el diputat ha "mostrat la seva determinació en la defensa del seu escó". "L'objectiu d'aquesta substitució és seguir fent la tasca que feia Juvillà a la Mesa, garantir la majoria independentista i la defensa dels drets dels diputats i la sobirania del Parlament", ha expressat la CUP en la nota.

 

Riera ha assegurat que "la voluntat de la CUP és entrar a la Mesa per garantir l'escó del company Pau i seguir defensant els drets de totes les diputades de la cambra i la sobirania del Parlament, tal com ha fet l'actual secretari". "En aquests moments excepcionals, la CUP hi serà i seguirà assumint la seva responsabilitat", ha afegit. Així, els anticapitalistes presentaran la renúncia pròximament i esperen que la designació es faci efectiva durant el pròxim ple, "per fer front a la situació política i repressiva actual". Recordem que actualment Juvillà ha suspès la seva activitat política per un problema de salut.

 

Una jornada marcada per la suspensió de l'activitat

Ara per ara, hi ha dubtes sobre com avançarà el cas. I és que la seva assessora, l'exdiputada Maria Sirvent, hauria estat informada per un treballador que ja no podrà treballar més al Parlament. Per la seva banda, fonts de la cambra catalana han negat aquesta informació. Igualment, els rumors fan créixer els dubtes sobre la conservació de l'acta de Juvillà. També cal dir que aquest mateix dimarts s'ha fet públic que l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas serà el nou president de la Comissió de l'Estatut dels Diputats, que és la comissió que ha de defensar el diputat cupaire.

En qualsevol cas, la jornada parlamentària ha estat marcada per la suspensió de la seva activitat. La Mesa del Parlament ha proposat aquest dimarts al matí desconvocar les activitats de la cambra catalana fins que l'esmentada Comissió de l'Estatut dels Diputats es reuneixi dijous per pronunciar-se sobre la situació de Juvillà. Així doncs, s'han suspès les dues comissions previstes per aquesta tarda: la d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per una banda; i la d'estudi sobre el desplegament d'un sistema educatiu inclusiu, per una altra. Un moviment per evidenciar la situació de repressió que s'està vivint a Catalunya.