El Parlament tenia previstes dues comissions aquesta tarda. La d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i la comissió d'estudi sobre el desplegament d'un sistema educatiu inclusiu. Cap de les dues s'ha celebrat. Totes dues han suspès la reunió pocs minuts després de posar-se en marxa i després d'assenyalar la decisió de la Mesa d'aquest matí que proposa desconvocar les activitats del Parlament fins que la comissió del reglament del diputat es reuneixi per pronunciar-se sobre la situació del diputat Pau Juvillà.

La republicana Meritxell Serret, que presideix la comissió d'Agricultura, ha explicat la resolució de la Mesa davant la comissió quan s'ha posat en marxa a les tres de la tarda i ha proposat suspendre la reunió fins a una nova data "tan aviat com sigui possible". Prèviament ha obert un torn d'intervencions perquè els grups s'hi pronunciessin. ERC, Junts i la CUP s'han mostrat a favor de la suspensió, mentre que la diputada Rosa Maria Ibarra del PSC ha subratllat que no està d’acord perquè es vulneren els dreta dels ciutadans i s'aprofundeix en el descrèdit de la institució. També han rebutjat la proposta el diputat de Vox i el de Cs, Matías Alonso, que ha anunciat que el seu grup es reserva la possibilitat de recórrer al TC davant d'aquesta decisió. Des dels comuns, Lucas Silvano, han assegurat que entenien la situació però no la compartien. Un cop acabat el torn d'intervencions, Serret ha donat per suspesa la comissió d'Agricultura.

També s'ha suspès la comissió d'estudi sobre el desplegament del sistema educatiu inclusiu que presideix el socialista Raül Moreno. Abans de començar la reunió els dos membres independentistes de la mesa han comunicat a Moreno la negativa a celebrar la comissió, la qual cosa ha deixat la comissió sense el quòrum suficient per aprovar el pla de treball, que era el previst a l'ordre del dia. Moreno ha mostrat el rebuig davant la decisió dels diputats independentistes de forçar la suspensió de la comissió abandonant la reunió i ha apel·lat a la responsabilitat perquè aquesta situació no es torni a repetir.

La socialista Esther Niubó s'ha sumat a la protesta de Moreno i ha acusat l'independentisme de bloquejar la Cambra; Vox ha parlat d'arbitrarietat parlamentària que perjudica la imatge dels diputats; el diputat dels comuns Joan Carles Gallego s'ha preguntat quin espai es deixa a la política atès que si se suspèn l'activitat parlamentària se suspèn també la democràcia. 

La proposta de suspendre l'activitat de la Cambra fins que es pronunciï la comissió de l'Estatut del Diputat s'acull a l'article 37.3b del reglament on s'assenyala que la Mesa pot adoptar les decisions que requereixi per organitzar el treball parlamentari. L'acord de la Mesa proposa suspendre les activitats fins que la comissió de l'Estatut del Diputat pugui emetre un dictamen sobre la situació de Juvillà. Inicialment la presidenta del Parlament, Laura Borràs, havia plantejat una suspensió de l'activitat, sense embuts, però els lletrats de la Cambra han advertit que això hauria pogut provocar "problemes greus", per la qual cosa s'ha transformat en una proposta que haurà de valorar cada comissió. La previsió és que la comissió de l'Estatut del Diputat es reuneixi dijous vinent, atès aprovar un dictamen requereix un termini de 48 hores.