Primer el PP va revelar que havia negociat amb Junts i fins i tot havia estudiat una llei d'amnistia o un indult condicionat a Carles Puigdemont a canvi del seu suport en la investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Després, des d'ERC han revelat el nom del diputat popular que es va posar en contacte amb els republicans també a l'agost i en el marc d'aquestes negociacions. Davant aquesta descoberta dels contactes del PP amb els partits independentistes, la CUP ha reaccionat amb ironia tot assegurant que els de Feijóo no han volgut mai parlar amb els anticapitalistes: "Amb nosaltres només parlen als tribunals", ha assenyalat el diputat Xavier Pellicer aquest dimarts en roda de premsa al Parlament. Cal recordar que en les últimes eleccions generals la CUP va perdre els dos diputats que tenia al Congrés i es va quedar sense representació. 

Segons el cupaire, aquestes últimes informacions es deuen a una competició electoralista entre el PP i el PSOE però també entre Junts i ERC des de l'independentisme al qual "tothom vol jugar". "Això demostra que tot es concentra al Congrés i es delega absolutament el debat en el Parlament de Catalunya", ha lamentat Pellicer, que ha assegurat que qui més hi perd amb aquest “menysteniment” és la ciutadania de Catalunya, ja que s'acaba frivolitzant qüestions com la lluita antirepressiva. Pellicer ha aprofitat l'ocasió per manifestar el suport del seu partit al Bloc Nacionalista Gallec, que se situa segon a les enquestes per a les eleccions gallegues i que, en cas que el PP perdi la seva majoria absoluta, podria liderar un nou govern a Galícia. 

Albiach es fixa en Ayuso 

A Jéssica Albiach no ha calgut preguntar-li per les noves informacions sobre els contactes  postelectorals de PP amb Junts i ERC. Ella mateixa ha plantejat durant la seva roda de premsa que "Feijóo no té paraula ni principis". Recordant les polèmiques declaracions del candidat popular durant la investidura de Sánchez, la líder dels comuns ha ironitzat que el gallec no és president a l'Estat "perquè ell no vol sinó perquè no el volen ni dins ni fora del seu partit". Anant més enllà, ha assegurat que si hi ha algú que estigui gaudint amb totes les informacions aquesta persona és Isabel Díaz Ayuso, que "veu com el seu moment s'apropa". Qüestionada per si el PP havia intentat parlar amb ells durant la negociació de la investidura Albiach, ha resolt que amb els comuns "ni ho han intentat". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!