Enmig del rebombori generat per les confessions del PP en plena campanya electoral a Galícia sobre els seus contactes amb Junts durant la negociació de la investidura d'Alberto Núñez Feijóo i el fet que el president del PP es plantegi un indult condicionat -que fins ara sempre havia criticat- a Carles Puigdemont, Marta Rovira ha posat nom i cognoms aquest dimarts al diputat popular que es va posar en contacte amb ERC després de l'estiu per conèixer la posició dels republicans. La secretaria general d'Esquerra ha assenyalat així a Carlos Floriano i preguntada Isabel Díaz Ayuso per aquesta qüestió, la presidenta madrilenya ha volgut minimitzar el contingut de les converses alhora que ha menyspreat Rovira, exiliada a Suïssa des del 2018. "Una pròfuga de la justícia, que ara mateix està amagada en un altre país, diu que un diputat en un passadís, una tarda d'estiu li va dir... De veritat encara estem això? No sé quina credibilitat pot tenir el que digui aquesta dona", ha resolt Ayuso en referència a Rovira. 

Des de la direcció del PP el missatge ha estat molt similar al de la seva baronessa. Pocs minuts que des d'Esquerra expliquessin els detalls de l'oferta de les converses amb els populars, fonts del partit han assegurat que no han tingut mai "converses ni negociacions amb ERC en el marc de la legislatura". Amb tot, si que han reconegut un contacte durant el mes d'agost entre Carlos Floriano i Teresa Jordà, número 2 del partit a Madrid, però reduint-lo a una conversa "informal i col·loquial" on van demanar a Esquerra que deixessin governar la llista més votada, és a dir, la d'Alberto Núñez Feijóo que setmanes abans havia guanyat les eleccions generals del 23 de juliol. 

Esquerra, res a parlar amb el PP 

Després que el cap de setmana saltés la notícia que el PP havia estudiat l'amnistia durant 24 hores a canvi del suport de Junts a la investidura i també l'indult condicionat a Puigdemont, aquest dilluns la portaveu d'Esquerra, Raquel Sans, va reclamar en roda de premsa que hi hagués "transparència" sobre aquests contactes a l'estiu, assegurant que el seu partit també havia rebut una trucada del PP en el marc de les negociacions. Amb tot, Sans va deixar clar que el seu partit "no negocia amb els de l'Operació Catalunya o els de l'"a por ellos"", en referència als populars, una idea en la que aquest dimarts ha insistit Rovira. Concretament, la secretaria general dels republicans ha explicat que, tot i l'aproximació dels populars, van decidir rebutjar una possible via de negociació perquè "no hi ha res a parlar amb el PP". "Només hi ha un bloc possible, el progressista i democràtic", ha assenyalat des de Suïssa en una entrevista al programa Aquí Catalunya de Ser Catalunya. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!