El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha demanat a la Generalitat que "abandoni l'agenda del retrobament". "Exigim en aquest govern autonòmic i estatal que es deixin de l'agenda del retrobament i es posin a treballar per les necessitats del país en un moment gravíssim", ha sentenciat Pellicer. La CUP denuncia que el govern català i els partits "han fet seva l'agenda del retrobament i de la patronal". Justament per això han fet una crida a la mobilització, per "curtcircuitar aquesta estratègia que l'únic que vol és aturar qualsevol conquesta social".

🟡 Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre 

✊ Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut i trams de la Diada 2022

🔴 Diada 2022, DIRECTE | Actes arreu de Catalunya aquest 11 de setembre

Preguntat sobre les paraules del president Aragonès, Pellicer ha estat contundent i ha afirmat: "Veiem que és molt dir i poc fer". "Igual que va plantejar fa un any en la investidura, presenta una retòrica que no es correspon amb els fets", ha afegit. Pellicer ha fet aquestes declaracions en l'homenatge al militant comunista Gustau Muñoz, assassinat d'un tret en una càrrega policial en la Diada del 1978. Des d'allà, la portaveu d'Arran, Marina Gispert, ha denunciat la "impunitat" dels responsables del "crim" de Gustau Muñoz

Després de l'homenatge a Muñoz, hi havia organitzada una manifestació juvenil que s'ha dirigit fins a la plaça Comercial on a les 12 hores ha començat un acte polític organitzat per Arran. 

Aragonès confia que Catalunya tornarà a votar

Aquest diumenge, les declaracions de Pere Aragonès han seguit la línia del seu missatge institucional del passat dissabte: confia que Catalunya tornarà a votar sobre el seu futur. "Catalunya tornarà a votar, ho farem en funció de la força que tinguem i per això avui és un dia per poder acumular aquesta força, i avançar en la resolució del conflicte i deixar en mans de la ciutadania de Catalunya la decisió sobre el futur col·lectiu en un referèndum", ha afirmat. Paraules que per la CUP no corresponen amb la realitat. 

Per la seva banda, Aragonès no ha  fet cap referència directa a la seva absència de la manifestació d'aquesta tarda, la qual fa dies que aixeca polseguera en el si de l'independentisme. Esquerra ha donat llibertat als seus militants per assistir a la manifestació, però les figures més destacades del partit no ho faran en un principi. Altres formacions han deixat clara la seva participació com Junts o la CUP, quan el passat 7 de setembre Eulàlia Reguant ho va confirmar: "Anirem a totes les que hi ha arreu del país".