En plena reunió maratoniana de la Mesa, la CUP ha volgut llançar una advertència a JxCat i ERC: acceptar la substitució temporal de diputats “comportarà complicitat amb el jutge Llarena”. La diputada Maria Sirvent ha advertit aquest dimecres al matí que la resolució del magistrat “no té cap sentit”, i que la Mesa no hauria d’estar discutint com procedir per aplicar-la.

“No entenem que determinats grups parlin de normalitat, i que s’estigui debatent a la Mesa”, ha criticat Maria Sirvent, que ha insistit que aquesta qüestió ha de ser portada primer a la comissió de l’estatut dels diputats i després al ple de la cambra. “No volem que aquesta decisió es prengui a porta tancada”, ha alertat.

El principal punt de conflicte entre JxCat i ERC ha estat el cas del president a l’exili, Carles Puigdemont, que els primers volen deixar al marge i els segons diuen que “no hi ha diputats de primera i diputats de segona”. Davant aquesta discrepància, Sirvent ha aclarit que no entraran en aquest debat, perquè consideren que no s’hauria d’aplicar a cap dels diputats processats per rebel·lió.

La interlocutòria de Llarena “respon a la set de venjança”, ha denunciat la diputada cupaire, que també ha avisat que no serveix una substitució “per dos dies”. Ho ha considerat una “resposta a la cultura de la por”.