Ni fetitxismes, ni folklore. La CUP ha organitzat aquesta tarda una compareixença davant d'un dels punts de votació de l'1-O, el Fort Pienc de Barcelona, per convidar la ciutadania a fugir dels simbolismes i arremangar-se per recuperar l'esperit d'autoorganització popular que va fer possible que aquell dia hi hagués urnes als col·legis. Des del seu punt de vista, "la clau de la victòria".   

Després de participar a l'acte conjunt d'aquest matí en el qual partits i entitats sobiranistes han cridat a la lluita no-violenta, la CUP ha convocat els mitjans per anar un pas més enllà i emplaçar la ciutadania que "estigui a punt" per reeditar "la gran xarxa" que va materialitzar el referèndum d'ara fa dos anys. Acompanyada de diversos membres de la direcció del partit, la diputada Natàlia Sànchez ha demanat "consolidar els aprenentatges" de l'1-O a través de la convocatòria "d'assemblees populars a tots els barris de tots els pobles i ciutats". 

L'objectiu és activar-se per poder reaccionar amb condicions a una sentència "sobre la qual no es controlen els tempos". Els anticapitalistes defensen que aquests espais "de debat i acció política" han d'incloure també no independentistes, "recuperant l'esperit del 3-O". 

Alhora, els cupaires adverteixen el Govern de JxCat i ERC que al costat de la civil, la desobediència institucional serà imprescindible i que "sense desobediència no hi haurà independència".